Política

setge a l'1-O

concentracions

Les places d’arreu del país s’omplen a vessar contra les detencions per l’1-O

Milers de persones es manifesten a Girona, Tarragona, Lleida, Tortosa, Vic, Sabadell i Manresa, entre altres poblacions catalanes

Les places de moltes poblacions catalanes han viscut aquest dimecres al vespre manifestacions multitudinàries de protesta contra la repressió policial del referèndum de l’1 d’octubre.

Unes 10.000 persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça Constitució de Girona en resposta a la crida de la plataforma Girona Vota. Ho han fet per denunciar “enèrgicament” l’operatiu policial contra l’1-O ordenada per “les clavegueres de l’Estat” amb una mar d’estelades i crits a favor de la independència i el referèndum.

Milers de persones (fins a 18.000, segons els organitzadors) han desbordat el tram final de la Rambla Nova a partir de les vuit del vespre en la protesta convocada per l’ANC, Òmnium, el PDeCAT, ERC i la CUP. Posteriorment, els manifestants han traslladat la protesta a la plaça Imperial Tàrraco, davant la subdelegació del govern espanyol, on han tingut lloc els parlaments.

A Lleida han estat 10.000 persones, segons la Generalitat i unes 8.000, segons la Guàrdia Urbana, les que han participat en la concentració de condemna a la repressió de l’Estat. La presidenta d’Òmnium Lleida-Ponent, Montserrat Torres i la coordinadora de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Rosa Burell, han estat les encarregades de llegir el manifest unitari que expressa “la convicció que tot el país vol votar”.

La plaça Major de Vic s’ha omplert de gom a gom a partir de les vuit del vespre de persones que volien mostrar el rebuig a les detencions que ha practicat la Guàrdia Civil en relació al referèndum de l’1 d’octubre. Els concentrats han exhibit estelades i pancartes amb inscripcions com Democràcia, i han reclamat el seu dret a poder votar a la consulta, suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional (TC) espanyol.

La protesta contra el cop de l’Estat al referèndum de l’1-O també ha desbordat el centre de Manresa. La manifestació, que ha arrencat des de la plaça Major de Manresa i ha seguit per la plaça Sant Domènec fins arribar a la caserna de la Guàrdia Civil de la capital del Bages, s’ha desenvolupat enmig d’un ambient festiu i sense incidents. Els manifestants han clamat a favor del dret a decidir i han denunciat les detencions de càrrecs del Govern i els escorcolls que la Guàrdia Civil ha practicat aquest dimecres.A la plaça Major, l’alcalde accidental, Marc Aloy, ha estat l’encarregat de llegir el manifest en substitució de l’alcalde, Valentí Junyent, que no és a la ciutat.

A Tortosa més mig miler de persones han respost a la crida feta en poques hores a través de les xarxes socials per concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa. A la capital del Baix Ebre, la concentració ha estat convocada pel mateix consistori, a instàncies de l’AMI i l’AMC. Amb escrupolosa puntualitat, pocs minuts després de les vuit del vespre els portaveus municipals del PDeCAT, ERC, CUP i Movem Tortosa han llegit el manifest Catalunya, en estat de setge.

A Sabadell, més de 6.000 persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc. Es tracta de la concentració més multitudinària de la història recent d’aquesta ciutat, segons han apuntat fonts policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans