Política

Puigdemont defensa que els catalans han de votar si volen pertànyer a la UE

En una entrevista al canal israelià 1 Kan, valora la institució europea com un “club de països decadents i obsolescents”

“Potser no hi ha gaire gent que vulgui formar part” d’aquesta UE, ha dit

Carles Puigdemont ha defensat que els catalans han de votar si volen formar part de la Unió Europea. En una entrevista al canal israelià 1 Kan recollida pel diari ’La Vanguardia’, ha assegurat: “Els espanyols i els europeus no paren de dir que quedarem fora de la UE, però qui ha de prendre aquesta decisió son els ciutadans de Catalunya, com l’haurien de prendre lliurement els altres ciutadans d’Europa. Vostès volen pertànyer o no a aquesta Unió Europea? I en quines condicions? Veurem què diu el poble de Catalunya”. En l’entrevista, Puigdemont ha qualificat la UE de “club de països decadents i obsolescents, en el qual manen uns quants, a més molt lligats a interessos econòmics cada vegada més discutibles” i “on hi ha diverses vares de mesurar”.

Puigdemont exposa que “potser no hi ha gaire gent que vulgui formar part” d’aquesta UE, la de Juncker i Tajani, i que és “tan insensible a l’atropellament dels drets humans, dels drets democràtics d’una part del territori, només perquè una dreta postfranquista tingui interès que així sigui”. 

Tot i això, Puigdemont es declara partidari de la UE i diu que “treballarà per canviar-la”, però precisa que “també aquesta decisió l’ha de prendre el poble de Catalunya”. “No podem donar per fet que perquè als grans interessos els convingui (...) que pertanyem a la UE la població això ho acceptarà sense cap tipus de crítica”. 

D’altra banda, Puigdemont, en una piulada a Twitter ha considerat que la combinació de “maccarthisme i supremacisme espanyol” exercit pels que animen a denunciar catalans, tancar TV3 per posar-hi “gent normal” o els que prohibeixen paraules i símbols pacifistes hauria “d’espantar tothom, sigui independentista o no”. Considera que tothom s’hauria de sentir interpel·lat a plantar cara a les properes eleccions del 21-D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Nova Caledonia es revolta contra els canvis al cens electoral

Barcelona
política

Salvem Cal Macià exigeix començar a tramitar l’expropiació de l’immoble

ALCARRÀS
Guerra a Ucraïna

Un tren de mercaderies descarrila a Volgograd per un atac amb drons

Barcelona
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona
política

Els investigats de Tsunami acusen l’AN d’usar el terrorisme per impedir l’amnistia

barcelona

Escac a la junta birmana

Tòquio

La fractura passa factura

Argelers / Barcelona

Reset a l’escenari polític gironí després del 12-M

GIRONA
Salvador Vergés
Cap de llista de Junts i diputat electe

“En un context difícil hem augmentat el vot”

GIRONA