Política

Un càmera de Telemadrid, agredit en ser confós amb un de TV3 en un acte de Cs

Tot i haver-hi diversos involucrats, el partit ho atribueix a un únic “radical infiltrat”

Vora un miler de persones s’hi van congregar amb actitud molt hostil

Un càmera de Telemadrid va ser agredit ahir a la tarda a l’inici de la concentració convocada per Cs a les portes del parc de la Ciutadella de Barcelona per donar suport a la dona a qui van pegar fa uns dies quan treia llaços grocs allà mateix, si bé el seu presumpte agressor també l’ha denunciada per lesions i ha negat cap motivació ideològica. El periodista, segons va confirmar després la seva mateixa cadena, va rebre quatre cops de puny, al front i l’orella, d’almenys dues persones, a més de diverses coces i empentes de la multitud, al crit de “Fora TV3!”, quan algú el va confondre perquè uns logotips de la funda de la seva càmera li van recordar un llaç groc. Va haver de ser protegit pels Mossos, que el van treure entre constants amenaces i retrets dels presents, i li van recomanar que ho denunciés.

Retiren un activista

El reporter, amb altres companys, estava enregistrant tot just com membres de la Guàrdia Urbana retiraven un altre individu, Lagarder Activista, conegut per les seves reivindicacions socials a les xarxes, que s’havia abraçat a la porta del parc i increpava els congregats al crit de “Feixistes”, per la qual cosa també el van intentar agredir. De fet, ell va denunciar després que el van tirar a terra i que hi havia policies estatals de paisà insultant-lo, mentre els líders de Cs i el PP, que eren a pocs metres, “reien”.

Des d’allà mateix, pocs minuts després Inés Arrimadas va assegurar que no coneixia els fets i es va limitar a condemnar “totes les agressions”, si bé en una nota posterior el partit va fer oficial la seva “condemna i rebuig” a la rebuda pel periodista, tot i que se’n va desmarcar en assegurar que era obra d’“un infiltrat d’un grup radical aliè a l’organització de Cs”, i va demanar a la policia que l’identifiqui. De fet, el partit també lamentava que uns minuts més tard alguns membres que van demanar que es dissolgués la concentració també van ser increpats “per infiltrats radicals”.

En la mobilització, que precisament tenia el lema Per la convivència i contra la violència, es van reunir vora un miler de persones durant una hora, moltes amb banderes espanyoles i símbols de Cs, però també amb alguns d’ultradreta i de Tabàrnia. La majoria van mostrar una actitud molt crispada i hostil en tot moment, amb crits constants contra els Mossos i Trapero (“On éreu l’1-O?”), TV3, Torra i Puigdemont (a qui encara volen a la presó), i de suport a Arrimadas, al rei, a la Policía Nacional i a la Guàrdia Civil. També hi va haver pancartes contra Ada Colau perquè no treu el “groc”, contra el diàleg (“L’últim refugi dels covards”) i a favor del 155, a més de consignes i cartells a favor de la “Llibertat!”.

Arrimadas va acusar els mitjans públics catalans de “posar en dubte” la versió de l’agressió a la dona construïda per Cs, i va dir que “qui està trencant la convivència són els partits separatistes”. Tal com van fer el seu líder, Albert Rivera, i l’exministra del PP Dolors Montserrat, que també hi van fer acte de presència, van acusar Torra i els Mossos de “no defensar la neutralitat de l’espai públic”, i van culpar el govern del PSOE de passivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona