Política

L’1 d’Octubre tindrà una plaça a Santa Coloma

La plaça de l’Ajuntament serà batejada en record del referèndum del 2017

El ple municipal de Santa Coloma de Farners va aprovar dilluns que la plaça de l’Ajuntament sigui batejada com a “plaça del Primer d’Octubre”. D’aquesta manera, la majoria dels grups del ple va acomplir el resultat de la consulta popular del 2 de desembre del 2018.

L’alcalde, Joan Martí (ERC), va recordar que l’equip de govern (ERC i MES) sempre havia mostrat el “compromís de respectar la consulta popular” i que properament “a qui tingui de referència la plaça de l’Ajuntament li canviaran l’adreça”. El gener del 2018, la CUP ja havia demanat el canvi en una moció al ple, que no va ser aprovada.

Fa gairebé dos mesos, 800 veïns de 10.068 cridats a votar –un 7,95% del cens– van anar a votar. Dels votants, 573 van triar que la plaça del consistori canviés de nom, davant de batejar com a “jardí del Primer d’Octubre” l’espai enjardinat de davant l’escola Sant Salvador (entre el carrer Torrent i el passeig de Sant Salvador), que va rebre 160 avals.

El canvi afectarà els titulars dels edificis i habitatges de la plaça, però no la seu dels jutjats d’instrucció número 1 i número 3, que continuaran a la carretera de Sant Hilari s/n. L’edifici és al mig de la plaça. La regidora de la CUP Sylvia Barragán va reclamar que el consistori inclogués en el canvi de nom de la plaça l’adreça dels jutjats, però Martí no ho va trobar oportú.

Moció contrària als fets policials del 16 de gener

El ple va rebutjar, de manera majoritària, l’actuació de la Policía Nacional, que el dia 16 va detenir, entre altres, els batlles de Verges, Ernest Sabater, i de Celrà, Dani Cornellà. La moció inicial va ser retirada per l’alcalde, Joan Martí, a favor del text de la CUP, que exigia el rebuig a l’actuació policial esmentada, “desproporcionada i injustificada”. El text donava suport a la Caputxinada de la UdG i alguns dels detinguts fa quinze dies, com ara el colomenc Ernest Morell, nebot del president Quim Torra, el fotoperiodista David Aparicio i integrants de La Forja. L’alcalde colomenc va censurar que “policies amb la cara tapada es van endur persones sense ordre judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona