Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

Mirant Puigdemont amb ira

La candidatura de Puigdemont ha irritat alguns mitjans. Per a Libertad Digital, els tribunals s’haurien d’haver avançat per frenar el president. Okdiario, en la mateixa línia, insta el Suprem a aturar les candidatures de tots els presos polítics. A l’Ideal llegim: “És obscè que Puigdemont irrompi enmig del judici” i se l’acusa de “xantatgista”. Fernando Jauregui es lamenta a El Diario de León que passi el que passi “l’escàndol està servit”. El Periódico acusa el president de falsari. L’Ideal Gallego pronostica que s’estimbarà, i per La Razón sabem que el propòsit de Puigdemont és “deslegitimar” Espanya.

Periodisme d’investigació

Ara resulta que, per pagar la factura de l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, Puigdemont ha imposat que sigui diputat al Congrés d’Espanya. Això és el mateix que dir que els diputats no fan cap feina i només paren la mà. Un altre “esperpèntic capítol de l’independentisme català”, diu OKdiario, el mitjà d’Eduardo Inda.

La contradicció central de Ciudadanos

Julia Navarro es lamenta de l’actitud de Ciudadanos: “No es pot clamar contra pactar amb els independentistes i després no donar opció que el PSOE no tingui altra sortida que pactar amb ells.”

Un acudit que és una fotografia exacta

Llegint la premsa escrita o pensada des de Madrid es podia creure que el judici contra els presos polítics seria bufar i fer ampolles, perquè les coses estaven prou clares. Després, a l’hora de presentar les proves documentals s’ha vist que no era així. Ara, qui corre el risc de quedar desprestigiada és la justícia espanyola. Així ho veu l’il·lustrador Santy a La Opinión.

Si no tens arguments, parla dels nazis

Després de parlar de l’Alemanya nazi, Amador Pérez escriu: “L’independentisme català s’assembla als moviments totalitaris que per aconseguir els seus objectius pretenen organitzar les masses.”

L’afer del Fairy encara dona molt de joc

Sobre el desenvolupament del judici i la declaració de Millo, Matías Vallés escriu: “El Suprem, inútil per aclarir l’embolic de les hipoteques, potser seria més solvent en l’anàlisi del rentavaixelles.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia