Política

municipal

pressupostos

Tortosa incrementarà les inversions el 2017 després d'anys de contenció

L' actuació principal serà la construcció de la piscina, amb una partida de 3,2 milions d'euros

El pressupost de l'Ajuntament creixerà un 8,77%

El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà divendres el pressupost del 2017. Després d'anys d'una política financera de contenció, el govern de Ferran Bel sosté que els comptes municipals estan sanejats i que es poden començar a planificar inversions sense incrementar la pressió fiscal sobre la ciutadania. “Són els desens pressupostos que porto a aprovació i són el resultat del treball fet durant anys, en què hem posat ordre en les finances municipals”, va manifestar ahir l'alcalde de Tortosa, que va destacar el “punt d'inflexió” en la política d'inversions. Així, el capítol d'inversions del pressupost municipal del 2017 creixerà un 192%, passant d'1,3 milions d'euros pressupostats aquest 2016 a 4 milions d'euros previstos per l'any que ve.

El complex esportiu d'aigües serà la principal inversió prevista en el pressupost, amb una partida de 3,2 milions d'euros, seguida de les inversions en les entitats municipals descentralitzades, que doblaran el seu pressupost i disposaran de 440.000 euros. Una altra de les principals actuacions, que ja s'està executant tot i els problemes sorgits amb l'adjudicatària, és la reforma del pont de l'Estat, pel qual la partida prevista pel 2017 és de 340.000 euros.

Quant a la resta d'inversions, són menors econòmicament, tot i que Bel sosté que es faran modificacions pressupostàries per incorporar altres projectes potents. És el cas de la urbanització de la plaça de davant de la catedral, una obra que s'hauria de començar a executar l'any que ve, però que l'Ajuntament no decidirà com es fa fins que no es dugui a terme una altra fase d'excavacions arqueològiques.

El pressupost de l'Ajuntament serà de 35 milions, un 8,7% més que enguany, i, si s'hi afegeixen les societats municipals, de 69,3 milions.

LA FRASE

Aquest pressupost i sobretot el del 2018 és fruit del treball d'anys posant ordre en les finances municipals
Ferran Bel
ALCALDE DE TORTOSA

LA XIFRA

69,3
milions d'euros
puja el pressupost de l'Ajuntament de Tortosa i les empreses municipals.

Pressupost participatiu

Una de les novetats del pressupost municipal de Tortosa és la incorporació d'una partida de 150.000 euros que es destinarà a allò que decideixi la ciutadania. “Serà un procés participatiu molt obert”, va dir l'alcalde. Així, en una primera fase la ciutadania plantejarà les actuacions que l'Ajuntament podria fer, després els tècnics en faran una valoració tècnica i econòmica, i, en una segona fase, es farà la votació perquè els tortosins decideixin quina acció s'executa.

Per la seua banda, el regidor d'Hisenda, Marià Martínez, va destacar que el pressupost manté l'accent social amb un increment en la dotació de programes i aportacions a entitats socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat