Política

municipal

pressupostos

Poc marge per al joc polític a Manlleu

L'equip de govern aprova un nou pressupost, prorrogat des del 2015

Després d'un any treballant amb el pressupost prorrogat, Manlleu va aprovar amb els vots de l'equip de govern –format per ERC, el PSC, MES i la regidora no adscrita– uns nous comptes per al 2017 per un import de 17.006.493 euros. Aquesta xifra suposa un increment de 622.000 respecte al darrer pressupost aprovat, el del 2015, però malgrat el lleuger increment Marta Alsina va explicar que el marge per al joc polític és escàs. “Permeten complir amb les obligacions i no rebaixar l'extensa cartera de serveis municipals que s'ofereixen a la població de Manlleu. Els 356.000 destinats a inversió seran per a obres de manteniment”, va comentar la regidora d'Hisenda, que hi va afegir que el fet de reduir l'endeutament fins a un 75% els ha de permetre “tornar a finançar inversió el 2018”.

L'oposició s'hi va oposar i va coincidir en la poca incidència que havien tingut. La CUP va criticar que s'hagin fet “d'esquena a la població i a la resta de grups”, i que l'augment d'ingressos “es fiï a activitats especulatives derivades de la construcció”. Especialment dur va ser el portaveu de Convergència, Benjamí Nieto, que va qualificar el pressupost de “poc eficient i eficaç” i de “dependre massa de subvencions que no se sap si arribaran”. Tant Nieto com Generó (CUP) van criticar l'augment de la massa salarial del govern després del pacte entre ERC i el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia