Política

opinió

Els escenaris

La previsió de la política catalana passa ara mateix per diversos escenaris polítics. El primer, que el Govern aconsegueixi aprovar el vuit de Febrer el Pressupost del 2.017 i que Junts pel Si i la CUP continuïn amb el nomenat full de ruta. En aquest sentit, el Govern i la CUP van donar ahir per tancades les negociacions pressupostàries sense la convicció de si finalment els comptes seran aprovats o no. La CUP portarà el document a les seves bases i decidiran el vot el dissabte vinent. Fet que significa que el govern de la Generalitat estarà fins els darrers dies del termini amb l'ai al cor i fet que poc a poc va visualitzant discrepàncies de base entre Esquerra Republicana i el PDCAT. De no aprovar-se el pressupost hi haurà eleccions al voltant de la setmana santa. Foc nou a la política catalana amb resultats imprevisibles. El segon escenari passaria perquè el govern central s'avingui a pactar amb el Govern català un referèndum. La negativa d'aquesta possibilitat quedarà clara a la pròxima entrevista que mantindran el President de la Generalitat amb el del Govern espanyol. El tercer escenari, que el President de la Generalitat desobeeixi del tot i tiri pèl dret i declari la independència de Catalunya. Un altra escenari davant les tensions existents seria que no passi res i que continuï la legislatura amb la mateixa Presidència de la Generalitat i en cops d'efecte per mantenir el caliu de la independència.

Tots els escenaris apuntats són possibles encara que cap d'ells deixaria contents a una immensa majoria tal com ha d'esser en un país que és vol qualificar de plural i divers. El Govern és optimista i considera que no cal patir pels comptes. El Govern espanyol també es optimista i apunta que molt aviat faran ofertes concretes que Catalunya no podrà rebutjar. Que més volem.... Allò que es més difícil saber es quant i com s'acabarà tot plegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona