Política

Municipal

Consulta per les inversions i la ‘rojigualda' a Viladamat

A partir de demà l'Ajuntament posarà dues butlletes a disposició del veïns

Una serà per triar inversions per al 2017 i l'altra, per demanar si volen que hi hagi la bandera espanyola a l'ajuntament

No és el primer procés participatiu que el govern municipal de la CUP organitza a Viladamat, però aquesta vegada s'han reagrupat dues consultes, amb dues butlletes separades: en la primera, els veïns podran triar dues d'entre sis opcions per a inversions d'aquest 2017. Amb la segona butlleta podran contestar la pregunta “vols que hi hagi la bandera espanyola al balcó de l'ajuntament?”.

Pel que fa a les inversions, el pla de participació 2017 es va iniciar amb una recollida de propostes, i, després d'estudiar-ne la viabilitat, s'han agrupat en 6 opcions que són les que se sotmetran a votació: millores a la carretera de l'Armentera i l'accés al cementiri (7.500 euros); adequació del parc infantil (11.500 euros); millores a la carretera de Figueres i la Creu (7.500 euros); tirar a terra el dipòsit d'aigua vell (11.500 euros); tapar amb fustes els contenidors del nucli urbà (11.500 euros), i adequació del camp de futbol (11.500 euros). L'Alcalde, Robert Sabater, assegura que el govern municipal no té cap preferència.

Consulta per la bandera

En la butlleta per a la consulta sobre la bandera espanyola, el govern explica als veïns que al desembre l'Ajuntament de Viladamat va rebre una notificació de l'advocat de l'Estat en què es demanava per què la bandera espanyola no havia onejat mai a l'ajuntament. També es diu clarament que l'Ajuntament no hi va respondre perquè es va entendre que “era una provocació de la llavors encara delegada del govern, la senyora Llanos de Luna”.

Tot i això, en previsió que l'Estat demani que es pengi la bandera espanyola al balcó de l'ajuntament, es troba convenient preguntar al conjunt del poble si es creu que s'ha de penjar o no. El govern també explica que els serveis jurídics consultats diuen que no hi pot haver cap tipus de procediment en contra de l'Ajuntament ni del poble, però sí, en canvi, contra els membres de l'equip de govern, per un acte de desobediència. Tot i això, en aquest cas sí que queda clara la preferència de l'equip de govern: “La nostra posició és clarament no penjar la bandera espanyola, tot i que si el conjunt del poble opina el contrari farem cas del que ens demani l'Estat.”

La votació presencial amb les dues urnes serà diumenge, 29 de gener, a l'ajuntament, de les nou del matí a les dues del migdia. Però els veïns ja hi podran participar anticipadament a la secretaria de l'Ajuntament demà, dijous, de les nou del matí a la una del migdia, i demà passat, divendres, de les quatre de la tarda a les vuit del vespre. Els requisits per participar-hi són ser empadronat al municipi i major de 16 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia