ERC diu que el referèndum de la Diagonal prova que Barcelona pot fer una consulta

Lluís Llach votarà el 13-D perquè «l'autodeterminació és el camí més possibilista cap a l'autogovern»

Del més petit al més gran. Amb permís d'Arenys de Munt, les consultes sobre la independència de Catalunya s'iniciaran dissabte de la setmana que ve a Sant Jaume de Frontanyà, amb 31 habitants, i podrien finalitzar el 25 d'abril amb els prop d'1,6 milions de barcelonins cridats a les urnes. ERC ha iniciat una campanya per demanar el «sí» a les consultes i «treballa» per fer possible que a l'abril, coincidint amb la tercera onada de consultes plurimunicipals, Barcelona s'afegeixi a la iniciativa. «Tenim marge de maniobra perquè allò que comencem amb el municipi més petit acabi amb el més gran», va dir ahir el secretari general d'ERC, Joan Ridao. Segons els republicans, el referèndum que vol convocar l'Ajuntament de Barcelona sobre la reforma de la Diagonal és la prova que el cap i casal disposa de «mitjans i possibilitats» per organitzar una consulta d'autodeterminació. Tant el grup municipal com la federació de Barcelona estan disposats a portar al ple la proposta si hi ha entitats barcelonines que manifesten la voluntat de liderar el referèndum.

Lleida també decideix

A més, dijous es presentarà en societat la plataforma Lleida Decideix, formada per persones a títol individual però provinents de diverses associacions i casals de la ciutat. L'objectiu de la plataforma és organitzar la consulta sobre la independència en la tongada de l'abril. La consulta es farà sense cap mena de suport de la Paeria, que va rebutjar amb els vots del PSC i el PP una moció presentada al ple per ERC en favor de les consultes. «Ens espera molta feina d'aquí a llavors, però creiem que val la pena que els ciutadans de Lleida puguin expressar democràticament quina és la seva voluntat», ha explicat Mariona Lladonosa, una de les impulsores de la plataforma.

En el degoteig de personalitats que s'afegeixen a la iniciativa, Lluís Llach va anunciar ahir que anirà a votar al seu poble, Verges. «L'estat actual de l'Estat espanyol no és conseqüència de les voluntats populars, sinó de capitans generals, borbons i altres misèries», va dir a RAC1. «És estrany que en les democràcies anomenades avançades el dret a l'autodeterminació no sigui la A de l'abecedari, perquè, si no hi és, això vol dir que vivim en països conformats en temps de dictadors, reis imbècils i guerres sanguinàries.» Per Llach, el PSC fa «patinatge artístic» entre Barcelona i Madrid, «i al final acabarà malament».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia llança un nou atac massiu contra el sistema energètic ucraïnès

barcelona
Política

Mor Kim Ki Nam, el mestre de la propaganda de Corea del Nord

BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona