La despesa per fer la consulta popular a Sant Cugat puja a 20.000 euros

Les donacions d'entitats i particulars a la plataforma santcugatenca sumen a hores d'ara 12.300 euros

Organitzar la consulta popular sobre l'autodeterminació de Catalunya en un municipi com Sant Cugat amb un cens de votants de prop de 60.000 persones no és una tasca fàcil per als responsables de la campanya, que a més de dedicar-hi temps i feina també han de fer front a una forta despesa econòmica. Quan fa dos mesos es va començar a dissenyar la campanya, els organitzadors tenien clar que les partides més importats correspondrien a la publicitat i a l'organització de la votació. I així ha estat, les despeses en publicitat, que inclouen l'edició de 50.000 fulls informatius i 12 pancartes, pugen a 3.276,52 euros. Pel que fa al mecanisme de la votació, l'organització ha optat pel lloguer de 25 ordinadors nous i de 13 connexions a la xarxa per garantir el bon funcionament del sistema i evitar qualsevol interrupció a l'hora d'oferir els resultats. La partida de material tecnològic puja a 3.538 euros. L'adquisició de les 48 urnes té un cost de 1.060 euros i també destaquen els 1.575 euros en concepte de fiança que s'ha de lliurar a l'Ajuntament de Sant Cugat per l'ús de taules, cadires i escenari.

Aquestes són les dues partides més elevades d'un pressupost que arriba als 19.534,14 euros i que contrasta amb la quantitat més petita i que correspon als 100 euros que va costar el lloguer de tres vestits de neoprè que es van fer servir diumenge passat en la capbussada a Tossa de Mar per cridar l'atenció sobre la consulta. Amb tot, els responsables de la comissió econòmica de la plataforma santcugatenca per l'autodeterminació valoren que la despesa final és prou ajustada, ja que «moltes empreses i privats ens han fet descomptes o bé ens han ajudat aportant material en comptes de diners, la qual cosa ens ha permès reduir els costos» assenyala un dels membres de la comissió. Aquesta xifra es podria incrementar fins a ranejar els 20.000 euros, ja que a mesura que s'acosta el 13-D s'incorporen més accions com l'enviament de SMS per recordar la cita de diumenge.

Per fer front a la despesa, la plataforma disposa de les donacions d'entitats, partits polítics i particulars. Fins abans-d'ahir, dimecres, la partida d'ingressos era de 12.300 euros, una xifra que la comissió econòmica preveu anar incrementat diàriament amb les aportacions de particulars i sobretot a través de la venda de menjar, begudes i articles relacionats amb la consulta, com ara samarretes i globus, durant l'acte de cloenda avui a la plaça del Monestir i els actes festius que s'han organitzat al llarg de diumenge, el dia de la votació, i que inclouen un dinar popular.

EL PRESSUPOST

Despeses
3.201 euros per informar de la consulta durant la Festa de la Tardor de l'octubre
1.149,04 en samarretes, globus i xapes
3.276,52 euros en publicitat
100 euros en material de submarinisme
1.034 euros en impressió de lones, vinils i plafons
6.173,28 el dia de la votació; inclou 3.538 euros en ordinadors i mòdem,1.060 euros en urnes i 1.575,28 en la fiança a l'Ajuntament
4.450 euros en l'acte de cloenda a la plaça Monestir
Total despesa
19.534,14 euros, el 9 de desembre
Ingressos
12.300 euros; s'inclouen 6.791 euros en aportacions personals al compte bancari, 3.495 euros en recaptació a les paradetes de la Festa de la Tardor i 400 euros procedents de partits polítics (fins al 3 de desembre)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’equip de govern fa un balanç “positiu” del primer any de legislatura

PALAFRUGELL
política

Rull es reuneix amb Wagensberg a Ginebra

barcelona
Habitatge

Collboni vol eliminar els pisos turístics abans de 2029

Barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià intensifica els atacs a la Franja mentre creixen les tensions a Israel

barcelona
política

L’Advocacia de l’Estat demana amnistiar als responsables de l’1-O

barcelona
política

Marc Aloy, alcalde de Manresa: “Som un govern ferm i cohesionat”

Manresa
tribunals

I ara per traïció... El jutge implica Puigdemont i Mas en la ‘trama russa’, tot i l’amnistia

barcelona
guerra a gaza

Xipre destaca la seva neutralitat després de l’amenaça de Hezbol·là

barcelona
Marta Pujol
Alcaldessa de la Roca del Vallès (Junts)

“Vaig dir que buscaria solucions i això intento fer”

La Roca del Vallès