Puigcercós creu que la consulta «demostra que la sentència del TC és intranscendent»

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha assegurat que la consulta sobiranista que avui se celebra a 166 municipis catalans demostra que la sentència que el Tribunal Constitucional (TC) emetrà sobre l'Estatut «ja és intranscendent» per a Catalunya.

El dirigent d'ERC, que ha ofert la seva valoració sobre la consulta a Vic, capital de la comarca d'Osona, la més activa en la consulta sobre la independència, ha recordat que el text de l'Estatut «fa inviable el que molts catalans desitgem» i ha tornat a insistir que les aspiracions de Catalunya «no caben en la Constitució». «Avui, molts han vist que la sentència del Constitucional és intranscendent. Es deia que marcaria un punt final, però resulta que

se'ns esgrimeix la Constitució com si fos el Codi Penal mentre avui, la gent està votant en un acte de democràcia, que suma i no resta». Acompanyat de diversos diputats escocesos, gal·lesos, corsos i flamencs al parlament Europeu, socis d'ERC a Europa, el líder d'Esquerra ha agraït l'»enorme esforç dels voluntaris» i ha destacat que la consulta sobre la independència «està desbordant aquells que deien que no tenia futur».

Puigcercós ha comparat l'exercici de votació a 166 municipis catalans amb una erupció volcànica: «el magma està sortint a la superfície», ha declarat, «i al febrer i l'abril hi haurà més punts de sortida a la superfície», en al·lusió a les noves consultes previstes per al primer semestre del 2010 a diverses comarques catalanes. Puigcercós ha tornat a donar per liquidat el procés autonòmic i ha assegurat que la consulta sobre l'autodeterminació «és el primer pas cap a un referèndum a nivell nacional perquè Catalunya es converteixi en un estat de ple dret dins la Unió Europea com Dinamarca, Holanda o Portugal».

El líder d'ERC també ha ressaltat que la consulta sobiranista s'està celebrant «amb la mar en calma», en referència a l'escassa resposta contrària que el referèndum ha trobat a Madrid. «Amb prou feines hi ha hagut dinàmiques de reacció, i malgrat això, la gent està remant en una mar plana. La força del procés ve de sota i això la legitima», ha comentat. Convençut que la consulta superarà en participació les de les «campanyes institucionals», Puigcercós ha destacat que l'independentisme «potser no és majoritari, però sí està molt present i és absolutament transversal», i que la consulta permet a «diverses generacions de catalans forjar el seu propi futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez avança a les 11 la compareixença per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona