El PP adverteix Zapatero que les consultes poden tenir «transcendència» política

El vicesecretari general de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha afirmat aquest diumenge des de Santander que les consultes independentistes que se celebren a 170 municipis de Catalunya suposen «una pressió més» al Tribunal Constitucional que té sobre la taula el recurs del PP a l'Estatut. En declaracions a la premsa, González Pons també ha lamentat la «indiferència» amb què considera que el govern espanyol aborda aquests processos. Per aquest motiu ha advertit que tot i que les consultes no tenen validesa legal, sí poden tenir «molta transcendència política».

González Pons ha fet aquestes manifestacions des de Santander on aquest diumenge ha participat en un acte del Comitè de Direcció del PP.

El vicesecretari de Comunicació del PP afirma que les consultes, tot i que no tenen cap validesa legal, «un referèndum com aquest té tanta validesa política com una vaga de fam, que tampoc té transcendència legal, però no obstant políticament pot resultar demoledora». I és que segons González Pons, els processos que han tingut lloc a Catalunya «políticament poden tenir molta transcendència». En aquest marc, ha lamentat el que considera una manca de voluntat d'acció de l'executiu espanyol davant les consultes, així com el «deixar fer» dels socialistes catalans. En aquest sentit ha criticat el discurs del PSC respecte al Tribunal Constitucional tot apuntant que «sembla» que al discurs del Partit Socialista «s'ha instal·lat la idea» que el TC ha «d'adaptar» la Constitució a l'Estatut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona