Les plataformes del Maresme, satisfetes amb uns resultats «obtinguts amb esforç»

Mantenen que la societat ja està prou madura per debatre sobre la independència «sense por i sense complexos»

«És tan simple com que els ciutadans puguin parlar d'independència, o del que sigui, amb total normalitat». Pol Maresma, portaveu de la plataforma Sant Pol Decideix destacava ahir que el missatge de la consulta havia arribat a tothom i que els polítics «seria bo que aprenguessin d'iniciatives com aquesta, perquè la desafecció de la societat envers aquells que la governen potser es troba en què no parlen el mateix llenguatge». Roser Maresma, d'Arenys de Mar Decideix, considerava que el treball en xarxa de prop de 200 voluntaris al municipi és «una força increïble per tirar endavant qualsevol iniciativa». Per a ella, amb els mitjans limitats de què es disposava «s'ha fet molta i molt bona feina». Tanta bona feina que avançava que des de diferents comissions ja s'està treballant en la creació d'una plataforma, Maresme Decideix, que incentivi aquells municipis que diumenge es van quedar fora de les consultes populars.

Per a Antoni Llimona, de Vilassar de Dalt, la por que els resultats no reflectissin l'esforç fet pel voluntariat «es va esvair ahir a la nit». Llimona manté que la professionalitat amb què aquests voluntaris es van prendre l'organització de la consulta «evidencia fins a quin punt volíem que tot anés bé». Un desig que compartia Ivan Aranda, de Canet, que celebrava tant la participació com la maduresa de la ciutadania del seu poble. «És cert que hauríem volgut una participació més alta, però no ens podem queixar», apunta.

Cap ajut municipal

Joan Ramon Vilalta, d'El Masnou Decideix, valorava com a satisfactoris els resultats obtinguts al municipi, «sobretot si es té en compte que els nostres mitjans eren limitats, que no hem tingut cap ajut de l'Ajuntament i que els mitjans de comunicació general no han fet campanya a favor de les consultes». Mariona Borràs, de la plataforma de Premià de Dalt, hi afegia que el referèndum ha permès «la relació entre molta gent que es mou per ideals semblants». Borràs, però, també criticava les picabaralles que van sortir a la llum ahir entre els diferents representants de les consultes «que no porten enlloc i distreuen del que és veritablement important, que és el debat sobre la independència».

Per a Xavier Peguera, membre de la comissió d'Argentona. «sense cap campanya institucional i amb el silenci de la majoria dels mitjans de comunicació, ens n'hem sortit prou bé». Peguera és contundent amb els polítics. «Que s'aclareixin, perquè només vénen a fer-se la fotografia i quan és el moment de lluitar per la consulta vinculant s'arronsen», manté.

La comarca del Maresme va tancar la jornada de diumenge amb 25.735 vots emesos, un 24,11% del cens oficial. El vot afirmatiu va arribar fins al 94,68%.

Alella i Teià, el 28 de febrer

Alella i Teià s'han afegit aquests dies a la celebració de consultes populars i han anunciat que coincidiran el 28 de febrer. Els membres de la plataforma d'Alella van intensificar el cap de setmana la presència al carrer per donar a conèixer els objectius de l'entitat, i la coordinadora de Teià es va presentar en societat dissabte davant prop de 300 persones i ja té el suport de 23 entitats locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants sense papers que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona

El PSC vol augmentar el parc d’habitatge públic a comarques gironines

girona

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles