Política

Municipal

A la recerca d’un revulsiu

MINORIA El govern de la Pobla de Lillet està en minoria i ha de buscar l’acord amb l’oposició per tirar endavant les decisions evolució El poble necessita tancar projectes per créixer i recuperar pes dins la comarca

La irrupció d’ERC al consistori va trencar un bipartidisme històric instaurat des del 1987, quan el consistori va quedar definit amb els nou regidors actuals. CiU governa amb quatre regidors buscant acords puntuals per tirar endavant el mandat.

Compromís per la Pobla-CP té com a prioritat actualment donar suport a l’equip de govern per no afectar negativament l’evolució del poble. Abel Garcia, regidor de CP, assegura que “hi ha bona sintonia amb tots els membres del govern” i explica que l’equip de Convergència sovint consensua amb ells les accions abans de presentar-les al ple. La cap de llista i exalcaldessa, Carme Rosell, reafirma aquestes declaracions i reforça la idea que “s’ha de deixar fer pel poble”.

Un dels grans objectius de Compromís aquest mandat és assolir la descongestió de vehicles al centre del poble. Per aconseguir-ho, els regidors insisteixen a dur a terme l’enderrocament de l’antic escorxador per guanyar un ampli espai d’aparcament i així evitar que els visitants circulin pel nucli. “Insistirem en aquesta intervenció perquè és molt necessària”, afirma Rosell.

L’execució de la millora d’accessibilitat i condicionament a les Coromines en el pla de barris també els preocupa. “Hem de lluitar-hi”, persevera Rosell. Pròrrogues després, la soga estreny cada vegada més i perilla la inclusió del projecte en el pla.

Al grup també aposten per tancar el cercle turístic de la Pobla de Lillet. Garcia valora molt positivament l’estació de trail i consideren vital treballar en el projecte de recuperació del Xalet del Catllaràs, que es pot beneficiar dels fons Feder gràcies a un projecte comú pel Llobregat. De fet, Garcia assenyala que “s’ha d’anar fins on calgui” per aconseguir els 300.000 euros que falten per executar el projecte i utilitzar “qualsevol recurs a l’abast” per fer-ho.

Finalment, el partit celebra l’evolució del pavelló municipal, arrencat en el seu darrer mandat, i es defensa de les acusacions que, segons indiquen, llancen els seus companys d’oposició i que “no fan al cas”. Els regidors expliquen que la Generalitat va prometre un milió d’euros que finalment aportarà un cop s’acabi l’obra.

Població:
1.110 habitants
Superfície:
51,5 km²
Municipals 2015:
CiU:
322 vots (4 regidors)
ERC-AM:
297 vots (3 regidors)
CP:
151 vots (2 regidors)

ELS GRUPS DE L’OPOSICIÓ

Enric Pla ERC-AM
M. Carme Rosell Compromís per la Pobla-CP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona