Política

procés sobiranista

Les urnes conventuals

El monestir de Vallbona de les Monges accedeix a ser seu electoral per al referèndum perquè “els veïns puguin votar”

Normalment les eleccions es celebren a la sala de plens, però l’Ajuntament no s’ha adherit a l’1-O

El 79,5% dels veïns de Vallbona de les Monges (Urgell) van donar suport a les formacions pro referèndum en les darreres eleccions al Parlament. El moment s’atansa, però l’Ajuntament no consta com a adherit a la votació de l’1 d’octubre. Ni és membre de l’Associació de Municipis per la Independència.

Aquest divendres, l’abadessa del monestir cistercenc de Vallbona va rebre la visita del primer tinent d’alcalde: “Li vaig preguntar si no havien rebut la carta del Rajoy, i em va respondre que no, perquè sols la tenen els qui volen la independència...”, explica Anna Maria Camprubí i Argany. Habitualment, els 224 veïns censats dels tres nuclis del municipi –Vallbona, Rocallaura i Montblanquet– acudeixen a votar a la sala de plens del consistori. “El 9-N ja ens van venir a última hora a demanar-nos una sala del monestir, i allà es va fer. Ara també els hem dit que els hi cedirem, perquè la gent pugui votar”, diu Camprubí, abadessa des de fa disset anys. I hi afegeix: “És una sala que deixem en ocasions, quan ens la demanen per a reunions grans de l’hostatgeria. Té entrada des de la plaça i no cal accedir a la zona del convent.”

Aquests dies, Vallbona està de festa major, i l’alcalde ha marxat fora de vacances. Els intents d’aquest diari per localitzar-lo han estat infructuosos. És batlle d’una candidatura independent. Com Carles Ahumada, portaveu de l’oposició, que té 3 dels 7 regidors municipals, però d’una candidatura de formacions d’esquerres. “Crec que hi hauríem d’estar adherits, però és responsabilitat de l’alcalde, amb qui no he pogut parlar. A la sortida del darrer ple li vam comentar la conveniència d’adherir-nos-hi, però no ho deu haver fet.” Ahumada no veu “cap problema” en anar a votar al monestir i assegura que a Vallbona “hi ha ganes de votar”. Dins el monestir també: “Jo desitjo que es voti i ho veig tan complicat... Tinc clar què votaré, però no ho preguntaria mai a la resta de monges... No es pregunta ni durant l’elecció d’abadessa. En tot cas, totes vam votar el 9-N.” El monestir forma part de l’Arquebisbat de Tarragona, però en la quotidianitat depèn del també cistercenc abat de Poblet. L’abadessa afirma: “El 9-N ningú ens va dir res. I en últim terme els monestirs som independents.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona