Política

Concentracions i actes festius proreferèndum a totes les comarques

A moltes poblacions, els ciutadans estan convocats a trobar-se davant del seu ajuntament a les onze del matí, però hi ha moltes més propostes

La campanya a favor del referèndum i del sí té aquest cap de setmana un programa molt atapeït a les comarques de Girona. En molts municipis, els veïns estan cridats a concentrar-se diumenge (generalment, a les onze del matí) davant dels ajuntaments. A més d’aquestes convocatòries, n’hi ha moltes de caire més lúdic.

Girona

A la plaça del Vi a partir de les 10.30 h es faran tallers, i cap a les 11 h es faran parlaments a càrrec de l’alcaldessa Marta Madrenas, la consellera Dolors Bassa, l’eurodiputat Josep-Maria Terricabras o els diputats Natàlia Figueras i Benet Salellas.

Blanes

A Blanes, avui es fa una Caminada del Sí. Comença a 2/4 de 10 del matí i fa un recorregut pel centre; a la una hi haurà un vermut i a les 5, jocs per a mainada. A les 9, botifarrada popular i a les 10 de la nit, concert amb Dijous Paella.

Baix Empordà

A Sant Feliu de Guíxols, a la concentració de diumenge a les 11 hi haurà la portaveu del PDeCAT, Marta Pascal. A Torroella de Montgrí, per la seva banda, tots els grups municipals participaran en una cercavila que començarà davant l’ajuntament, a les 17.30 h. A Verges, la concentració de les 11 es completarà amb una cercavila per tot el poble, que inclourà talls a la carretera, una casserolada i l’enganxada de cartells.

Banyoles

Diverses associacions han organitzat per diumenge a la tarda (17.30 h, passeig de la Muralla de Banyoles) un programa d’activitats lúdiques i reivindicatives “pel dret a decidir i en defensa de les llibertats polítiques”. Hi intervindran, entre altres entitats, la colla castellera Esperxats de l’Estany, la colla de diables Gàrgoles de Foc amb el seu grup de batucada i les Guerrilleres del Ganxet.

Olot

A Olot, han preparat per diumenge al matí (de les 11 a les 14 h, al Firal) una sèrie d’activitats festives per animar els ciutadans a participar en el referèndum i votar sí. Hi haurà espectacles de dansa, actuacions musicals i castelleres, a més de tallers per a la mainada.

Estelada a Llívia

A Llívia, a les vuit d’aquest vespre s’encendrà una estelada gegant feta amb 80.000 espelmes, amb la qual es vol batre un rècord Guinness.

Figueres

Diumenge, a les 11 del matí, a la plaça de l’Ajuntament es farà una concentració per la democràcia i per defensar les institucions. Hi haurà actuacions, parlaments i activitats diverses. Estan previstes actuacions de la colla castellera, grallers i també hi haurà la xaranga Bufa. A l’Escala també es farà un acte a l’espai de la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona