Política

setge a l'1-O

Dos joves que van copiar el web de l’1-0, citats a declarar

Es van acollir al dret de no declarar i van quedar en llibertat

Veïns de Pedret, sorpresos de bon matí per un gran desplegament policial, amb furgonetes i agents

Enmig d’un gran desplegament policial, dos joves de les comarques gironines van haver d’anar ahir al matí a declarar a la comissaria que la Policía Nacional té al barri de Pedret de Girona per haver duplicat pàgines web del referèndum. Un jove, que va demanar de mantenir-se en l’anonimat, és veí d’Anglès, i l’altre, Marc Ruiz, és de Calonge. Els joves van anar a declarar ahir després que agents de paisà es presentessin diumenge al vespre a casa seva per lliurar-los una citació procedent del jutjat d’instrucció número 4 de Paterna, al País Valencià, que els investiga per presumptes delictes de prevaricació, desobediència i malversació de fons públics. Els joves van ser citats per haver clonat llocs web del referèndum i, en el cas de Ruiz, segons va explicar ell mateix, per haver duplicat també el web de Garanties.cat. Els dos joves van comparèixer a dos quarts de deu del matí a la comissaria de Policía Nacional acompanyats dels seus advocats. Van acollir-se al dret a no declarar i, passades les onze del matí, van sortir en llibertat. Segons van explicar els seus advocats, continuen en condició d’investigats per presumpta desobediència. L’advocat de Ruiz, Albert Carreras, va qualificar d’“anòmal” que la citació provingui d’un jutjat de Paterna i va manifestar que l’acusació de desobediència que recau sobre el seu client és “totalment infundada” perquè “mai no ha rebut cap ordre” que hagi d’obeir. L’advocat del jove d’Anglès, Joan Cañada, va declarar que duplicar el web del referèndum no pot ser considerat delicte, ja que fer propaganda d’aquest tipus de convocatòria va ser derogat com a delicte el 2005. I va fer una crida a tots els col·legis d’advocats de Catalunya adduint que en 25 anys de carrera mai no havia vist un desplegament com el d’ahir “per un delicte que està despenalitzat”. La declaració d’aquests dos joves a la comissaria va tenir lloc enmig d’un gran desplegament policial a l’exterior de l’edifici que va agafar de sorpresa els veïns d’aquesta zona, vianants i conductors: hi havia una desena de furgonetes antidisturbis i molts agents, alguns dels quals van efectuar identificacions de ciutadans de manera indiscriminada. Entre aquestes persones hi havia una periodista que va denunciar que s’havia sentit intimidada.

Mentre els dos joves eren a dins de la comissaria, un centenar de persones, entre els quals un grup d’amics del jove d’Anglès, es van concentrar davant de l’edifici per donar-los suport i van cridar consignes a favor del dret a votar i de la independència. Els manifestants van arribar a través de crides de grups de WhatsApp, especialment la que va fer Vota per Girona. Van participar en la concentració, que era encapçalada per una pancarta en què es llegia “Democràcia”, la diputada de Junts pel Sí Anna Caula, els regidors de la CUP Lluc Salellas i Laia Pèlach, i el diputat d’ERC al Congrés dels Diputats Joan Olòriz. També va acudir-hi l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que va demanar “paciència” i tranquil·litat” davant d’aquest tipus d’actuacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona