Política

setge a l'1-O

control als mossos

Pascal: “Els Mossos són un cos compromès amb el fet democràtic i l’1-O segur que podrem votar”

La coordinadora general del PDeCAT aplaudeix la tasca del cos policial català

Trapero anirà demà a la reunió de comandaments policials a Fiscalia

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha mostrat plena confiança en el cos dels Mossos d’Esquadra amb vistes al referèndum del pròxim diumenge. Després que el Fiscal Superior de Catalunya ordenés aquest dilluns al cos policial que identifiqui els responsables del col·legis electorals per evitar que obrin, Pascal ha volgut aplaudir la “feina impecable” que fan els Mossos i assegura que és un cos “compromès amb el fet democràtic”. És per això que la líder del PDeCAT vaticina que “L’1 d’octubre podrem votar amb la normalitat prevista pel govern” i demana treure el cos policial dels “focus”. Pascal també demana a la ciutadania que tingui “plena convicció” en la feina del Govern per proveir logísticament el referèndum.

Pascal assegura que l’ordre de la fiscalia als Mossos d’Esquadra forma part de “l’ofensiva” del govern espanyol del PP per no deixar votar l’1-O. Malgrat tot, la coordinadora general del PDeCAT avisa que amb la “força de la gent” es podran superar tots els embats. En aquest sentit, Marta Pascal afirma que en l’actual context cal “molt sentit de responsabilitat i transcendència” i avisa que Catalunya “serà el que vulgui en funció de que l’1-O vagi be” i demana “que tothom vagi a votar”. La líder del Partit Demòcrata ha donat suport aquest dimarts a l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, citat per la fiscalia a Mataró pel suport de l’Ajuntament a l’1-O. Assegura que aquesta situació que viuen els alcaldes tampoc és normal. El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, anirà a la reunió de comandaments policials que la Fiscalia ha convocat per demà per coordinar les actuacions encaminades a evitar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre, suspès pel Tribunal Constitucional.

D’altra banda, i segons fonts policials, el major Trapero, que ahir va enviar un dels seus número dos a la reunió de coordinació celebrada a la delegació del Govern, sí que té previst anar demà a la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya.

A més de Trapero, a la reunió de demà està convocat el director del Gabinet de Coordinació de la Secretaria d’Estat de Seguretat Diego Pérez de los Cobos, al qual la Fiscalia ha ordenat coordinar el dispositiu policial de l’1-O, així com Sebastián Trapote, cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Ángel Gozalo, comandant de la Guàrdia Civil a Catalunya, i Evelio Vázquez, cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La reunió se celebra un dia després que Trapero presentés un escrit a la Fiscalia per oposar-se a la seva decisió de deixar en mans de Pérez de los Cobos la coordinació del dispositiu policial de l’1-O . Trapero també va garantir que els Mossos d’Esquadra ja compten amb un pla d’actuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona