La Fundació del Palau Ducal dels Borja de Gandia convida a Camps a presidir una reunió

El Patronat de la Fundació Palau Ducal-Fundació de la Comunitat Valenciana ha fet una invitació al President de la Generalitat, Francesc Camps, a presidir una sessió extraordinària del Patronat de la Fundació. Així, ho va comunicar el dimecres 13 de gener l'Alcalde de Gandia i president executiu de la Fundació del Palau, José Manuel Orengo.

Segons Orengo, el Patronat, conformat per l'Ajuntament de Gandia, la Companyia de Jesús, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, «estaria honrat que el Molt Honorable President de la Generalitat, que ostenta el títol de President d'Honor de la Fundació, presidira una reunió al Saló de Corones de la casa natal de Francesc de Borja durant l'any en què es commemora el 500 aniversari del seu natalici».

D'altra banda, el Patronat de la Fundació va acordar ahir contractar un préstec per valor d'un milió d'euros per a continuar les obres de rehabilitació del Palau Ducal, que finança el Govern d'Espanya amb més d'un milió d'euros de dos subvencions del 1% Cultural per a restaurar el sostre i les pintures de la Galeria Daurada, i per encetar-ne de noves, «com ara el canvi de l'ascensor per a facilitar la mobilitat en el Palau Ducal i dotar a la Galeria Daurada d'un nou element que permeta actuar en un futur sobre les pintures murals que restaura la Universitat Politècnica sense necessitat de tocar l'estructura que les sustenta», segons va explicar el tinent d'alcalde de Territori, Fernando Mut. A més, Mut va dir també que està previst que les obres de restauració finalitzen a Pasqua.

Per la seua part, l'Alcalde de Gandia va apuntar que la Fundació Palau Ducal necessita aquest préstec per no parar les obres de restauració mentre arriba la subvenció de la Generalitat, i va manifestar el convenciment del Patronat en la implicació econòmica del govern valencià per al Palau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
escòcia

El ministre principal escocès vol mantenir-se en el poder després de trencar la coalició

barcelona
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona