Política

Rajoy rebutja asseure’s amb Puigdemont

El president del govern espanyol rebutja la proposta de Podem d’acordar una mediació amb la Generalitat

El líder del PP justifica que no pot parlar amb algú que fa un “xantatge brutal” a l’Estat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha rebutjat la proposta de diàleg de mínims llançada per Podem als governs espanyol i català d’acordar una mediació. El també president del PP ha respost a Pablo Iglesias que no pot parlar amb qui ha plantejat “un xantatge tan brutal a l’Estat”, en referència al referèndum d’autodeterminació de l’1-O i la possibilitat d’una imminent declaració unilateral d’independència.

Segons fonts de la Moncloa citades per Efe, Rajoy ha respost així a la proposta que li ha fet Iglesias “en un intercanvi de missatges” aquesta tarda. El secretari general de Podem ha demanat als presidents espanyol i català que intentin consensuar sense condicions prèvies un equip de mediadors de confiança de totes dues parts per obrir un diàleg que permeti desbloquejar la situació.

Iglesias ha anunciat que cap dels dos presidents li ha transmès una negativa, però des del gabinet de Rajoy asseguren que aquest ha subratllat que el que ha de fer Puigdemont és renunciar a una declaració unilateral d’independència, que “no és negociable”.

El president espanyol també ha indicat a Iglesias que “no es pot tractar amb qui planteja un xantatge tan brutal a l’Estat”.

El polític conservador tanca d’aquesta manera la porta a qualsevol negociació que no passi per l’acatament del marc de la Constitució, malgrat que Iglesias només li havia demanat que s’avingués a designar un mediador juntament amb Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia