Política

El govern presenta la querella contra els fiscals Maza i Romero de Tejada

L’executiu català acusa el Fiscal General de l’Estat i el Fiscal Superior de Catalunya de delictes de prevaricació i usurpació d’atribucions

Denuncia que els dos fiscals es van extralimitar en les seves competències en citar a declarar alcaldes o donar instruccions als cossos policials

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presentat en nom del govern de la Generalitat una querella contra el Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, i el Fiscal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, pels delictes de prevaricació i usurpació d’atribucions públiques.

L’executiu denuncia que els dos fiscals es van extralimitar en citar a declarar més de 700 alcaldes catalans i donar instruccions als cossos policials per evitar el referèndum, ja que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja investigava els fets.

En aquest sentit, recorda que la interlocutòria de la magistrada instructora de la querella al TSJC va fer un “requeriment” perquè el fiscal deixés la seva “obstinació irregular” amb “plena confrontació amb les previsions legals establertes”.

Puigdemont també denuncia el nomenament de Diego Pérez de los Cobos com a coordinador dels tres cossos policials, cosa que suposa que “la Fiscalia va alterar la dependència orgànica dels membres dels Mossos d’Esquadra, adscrivint-los a un òrgan de l’administració de l’Estat que no forma part de la cadena natural dels comandaments del cos, funció per la qual tampoc es troba legalment habilitat”.

De fet, considera que Romero de Tejada va envair competències judicials i de les autoritats administratives responsables de la seguretat ciutadana i de l’ordre públic.

El govern sol·licita entre altres diligències que se citi els dos fiscals com a investigats i que es demani a la Fiscalia qualsevol informe, instrucció, ordre, carta o comunicació referida a aquests fets, especialment les enviades o rebudes pel govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia