Política

Maroto: “És l’últim moment de reflexió dels secessionistes”

El sotssecretari de Política Social i Sectorial del PP retreu a Urkullu el seu suport al govern català “que està donant un cop”

El sotssecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, considera que, “avui, després que Europa digui ‘no’ a la il·legalitat i la ruptura”, és “l’últim moment per a la reflexió dels secessionistes” catalans. I, dit això, ha retret al lehendakari, Íñigo Urkullu, el seu suport al govern català, “que està donant un cop a la democràcia”, i ha lamentat que posi “el risc l’estabilitat d’Euskadi”. A més, li ha reclamat que “torni a la responsabilitat” i no es deixi contagiar pels aires de ruptura”.

En un acte celebrat al Kursaal de Sant Sebastià, al costat del president del PP basc, Alfonso Alonso, i el president del PP de Guipúscoa, Borja Sémper, Maroto ha considerat “encertades” les mesures anunciades ahir pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per aplicar l’article 155 de la Constitució, i ha elogiat “el moment i com s’ha fet”, quan ha aconseguit “l’unitat”.

En aquest sentit, ha explicat que “signifiquen respectar la democràcia, guanyar la llibertat i tornar a restablir valors de convivència on tot això s’havia perdut per part dels seus dirigents”, i per això, ha demanat el recolzament a Rajoy en l’aplicació del 155.

Així mateix, ha subratllat que “llibertat i unitat” són “les claus de l’èxit” dels governants en aquests 40 anys de democràcia a Espanya i ha assegurat que el PP és el partit que “defensa i garanteix la llibertat” i respon els reptes difícils”.

Segons el seu judici, aquests dies “hi ha hagut moments especialment convulsos”, com el d’aquest dissabte, després que es conegués la proposta del govern espanyol per Catalunya, perquè “s’han escoltat respostes que posen els pèls de punta”. D’aquesta forma, s’ha referit a les declaracions de Carles Puigdemont, d’Oriol Junqueras, de Pablo Iglesias o de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En concret, ha al·ludit al fet que Colau assegurés que “l’aplicació del 155”, que suposa “retornar l’autogovern a Catalunya, era el fet més terrible dels últims 40 anys”. “Cal tenir coàgul polític perquè solament fa dos mesos l’islam radical assassinés 15 persones a Les Rambles a 15 metres de la seva oficina i, després d’això, l’alcaldessa digui que restablir l’ordre constitucional és el més terrible dels últims 40 anys. Cal tenir coàgul, senyora Ada Colau per dir això i seguir sent alcaldessa de Barcelona”, ha afirmat.

Javier Maroto ha subratllat que avui també s’està davant “un repte important, que és la ruptura de la convivència, l’intent d’un cop a la democràcia que s’està perpretant per uns polítics independentistes a Catalunya, que estan cometent el pitjor terror que pot cometre un polític, que és dividir una societat i ocupar-se del que no és prioritari”.

“La llibertat, que és la defensa de la legalitat, de la convivència, també als carrers de Catalunya, s’han de guanyar des de la unitat”, ha asseverat.

Segons el seu judici, “el president Rajoy ha encertat al dur a terme, amb prudència i amb contundència les mesures” del 155, “i treballant des de la unitat perquè aquestes mesures es duguin a terme per una immensa majoria dels qui defensen la democràcia, la legalitat i el respecte a totes les regles de l’Estat de Dret”.

En aquesta línia, ha recordat que “ha estat difícil aconseguir l’unitat” perquè “uns van començar demanant que en cap cas s’apliqués l’article 155, i després són els mateixos que cridaven que cal aplicar el 155 de manera immediata”, en al·lusió a Ciudadanos.

Maroto ha assenyalat que Puigdemont “s’ha quedat sol a Europa” amb els “secessionistes”, que van “a la desesperada”, perquè la seva “última bala política, el seu últim intent perquè les seves aspiracions poguessin ser una realitat, era el projecte europeu”.

No obstant això, ha destacat que la Unió Europea és “un espai on s’estima la llibertat, es respecta la legalitat i es té en compte que la legislació de qualsevol Estat membre és també legislació europea”.

D’aquesta manera, ha remarcat que “avui totes les veus de tots els dirigents rellevants de la Unió Europea han donat la raó a l’actuació del govern espanyol i dels grups que el recolzen”. Al seu entendre, aquesta era la “última oportunitat” dels independentistes catalans i, “per a això, han intentat tot, manipular la informació, tractar d’enganyar als mitjans de comunicació internacionals aportant dades falses, exagerats del que va succeir l’1 d’octubre, tractant de comprar voluntats i de retorçar la realitat”.

Maroto ha considerat que, en aquest context, després que Europa hagi dit “que no a la ruptura, no a cometre una il·legalitat, no a la ruptura de la convivència avui és l’últim moment per la reflexió d’aquests secessionistes”. “Les idees del secessionisme i el populisme s’han trobat amb la realitat com si fos una paret que els ha despertat. Avui, després que Europa digui no a la ruptura, no a cometre una il·legalitat, no a la ruptura de la democràcia, avui és l’últim moment per la reflexió d’aquests secessionistes”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona