Política

Setge al procés sobiranista

Les bases de BComú decideixen trencar amb el PSC pel seu suport al 155

El 54% dels consultats aposten per posar fi al pacte amb els socialistes a l’Ajuntament de Barcelona i el 45% prefereix mantenir-lo

Pisarello avança que a partir d’ara governaran en solitari i no pactaran amb cap altra força

Les bases de Barcelona en Comú han avalat el trencament del pacte de govern amb el PSC a l’Ajuntament de Barcelona pel suport del partit liderat per Miquel Iceta a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, que ha suposat la intervenció de l’administració catalana per part del govern espanyol del PP.

El portaveu de Barcelona en Comú, Enric Bárcena, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, han anunciat aquest diumenge al migdia el resultat de la consulta que s’ha celebrat entre aquest divendres i dissabte, en la qual hi han participat 3.800 persones, el 40% del registre de l’organització. El 54,18% dels militants (2.059 vots) han respost sí a la pregunta de si “atès el suport del PSC-PSOE a l’aplicació de l’article 155, Barcelona En Comú ha de posar fi al pacte de govern amb el PSC a la ciutat per governar en solitari?”. El 45% (1.736 vots) hi ha votat en contra i hi ha hagut 5 vots en blanc (0,13%).

Pisarello, que ha fet una valoració positiva de l’any i mig de govern amb els socialistes, ha justificat que la situació excepcional que viu Catalunya i “el procés de recentralització autoritària que està afectant el món local”, del qual l’aplicació de l’article 155 “és una peça més”, ha obligat a prendre mesures.

Segons ell, “ni la direcció del PSOE ni del PSC han donat la resposta a l’aplicació del 155 que nosaltres esperàvem” i, “malauradament”, han decidit “allunyar-se de l’espai de diàleg i acostar-se al PP i Ciutadans”.

El regidor ha assegurat que han intentat “fer el possible perquè canviessin de posició” i ha apuntat que la consulta “no hauria estat necessària si PSC hagués consultat les seves bases sobre el 155.

El primer tinent d’alcalde ha avançat que a partir d’ara governaran amb solitari i no buscaran un nou pacte amb alguna altra força política perquè rebutgen “la política de blocs i de fronts”. No obstant això, cercaran “tots els acords necessaris amb totes les forces polítiques per continuar amb les línies de govern que es basen a situar l’eix social en el centre del debat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona