El PSC critica Mas per haver expedientat l'alcalde d'Ascó però no Macià Alavedra i Lluís Prenafeta

La votació de l'alcalde i els regidors de l'Ajuntament d'Ascó ha desencadenat un tempesta entre els partits catalans, amb retrets d'uns als altres. El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, va expressar ahir la seua estranyesa pel fet que el líder de CiU, Artur Mas, expedienti els seus regidors d'Ascó i no ho faci amb els militants convergents implicats en el cas Pretòria, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. «A Mas li preocupa més que la gent tingui posicions polítiques diferents que no pas la corrupció», va subratllar Zaragoza. Per la seua banda, el president de CiU va tornar a criticar el president de la Generalitat pel retard en el seu pronunciament sobre el cementiri nuclear. «Fins que no ha vist els líders dels partits amb qui governa al capdavant d'una manifestació no s'ha pronunciat», va etzibar el líder de CiU a Montilla.

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, va irritar els seus socis de govern del PSC, en exigir-los que siguin «coherents» i facin fora del partit el seu regidor a l'Ajuntament d'Ascó. Una petició que també va fer a CiU. Minuts després, la portaveu adjunta del PSC al Parlament, Carme Figueras, va replicar a Camats que els socialistes no pensen prendre «cap mesura» disciplinària contra el seu regidor d'Ascó, ja que el seu vot a favor del magatzem nuclear«no transgredeix» cap resolució congressual del partit.

Més prudent va estar la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, que no va voler valorar què han de fer CiU i el PSC amb els seus regidors a Ascó. Finalment, la portaveu del PP al Parlament, Dolors Montserrat, va mostrar el seu malestar amb la carta que el president del Parlament va enviar a l'alcalde d'Ascó recordant-li la resolució del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.