Política

Eleccions 21-D

Forcadell agraeix a Sáenz de Santamaría que “confirmi que no hi ha separació de poders”

La número 4 d’ERC creu quan la vicepresidenta del govern espanyol es vanta d’“escapçar” els independentistes demostra que hi ha “presos polítics”

La presidenta del Parlament apel·la al vot útil per als republicans per aturar “el bloc del 155”

La presidenta del Parlament i número quatre de la llista d’ERC a les eleccions del 21-D, Carme Forcadell, ha afirmat aquest diumenge que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, va confirmar ahir amb les seves paraules que hi ha “presos polítics” i que no hi ha separació de poders. La número 2 de Mariano Rajoy va reivindicar aquest dissabte durant un acte del PP a Girona que el seu govern i el PP havien “escapçat” l’independentisme.

“Ja sabíem que Junqueras, Forn i els Jordis són presos polítics. Però ahir Soraya ens ho va confirmar. Ens va confirmar que en aquest país no hi ha separació de poders, que és el govern espanyol el que diu que han de fer el tribunals”, ha assenyalat Forcadell durant la seva intervenció al míting que els republicans han celebrat a Mataró. “Gracies, Soraya, ens ha confirmat el que ja sabíem”, ha ironitzat.

La candidata ha carregat contra l’aparell judicial i polític espanyol per voler vincular l’acció del govern de Puigdemont i dels líders de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium a la possibilitat que provoquin accions violentes. “El que més ràbia em fa és que diguin que estan a la presó per provocar violència. L’única violència la vam veure l’1-O i no la vam provocar nosaltres. L’única violència és la dels grups feixistes que campen impunes pel nostres carrers”, ha denunciat.

Forcadell ha apel·lat al “vot útil” per a ERC perquè, segons ella, és l’única força independentista que pot “parar-li els peus als partits del bloc del 155”. “Es tracta de guanyar o perdre un país i nosaltres ho guanyarem, perquè o ho guanya el 155 i la repressió o ho guanya la llibertat i la dignitat”, ha avisat. I ha afegit que ERC “és garantia de bon govern, sense un sol cas de corrupció en 86 anys d’història”. “Aquest país tirarà endavant passi el que passi, però si guanya ERC ho farà abans”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia