Política

Els suposats gihadistes neguen voler atemptar a Catalunya

Els presumptes terroristes de l’operació ‘Caronte’ confirmen que la policia espanyola va delatar un mosso

Els tres conversos a l’islam detinguts el març del 2015 per presumpte gihadisme en l’operació Caronte van declarar ahir en el primer dia de judici a l’Audiència Nacional a Madrid i van negar que planegessin atemptar a Catalunya i van confirmar la xivatada policial per part de la policia espanyola que van denunciar els Mossos.

Va obrir les declaracions Jacob Orellana, resident a Valls, que va negar taxativament que formés part de cap cèl·lula ni que hagués parlat mai amb cap dels altres detinguts sobre la possibilitat de fer atemptats terroristes a Catalunya. La suposada cèl·lula terrorista va ser desarticulada el març del 2015 pels Mossos d’Esquadra. Hi va haver onze detinguts –un d’ells menor–, dels quals nou estan en presó preventiva. Orellana va apuntar que era el suposat infiltrat policial, àlies Youssef, qui parlava de forma recurrent de qüestions relacionades amb el terrorisme. El seu relat contradiu el de la Fiscalia, que assegura que entre els plans de la cèl·lula hi havia el de segrestar una persona, vestir-la de taronja i degollar-la davant de càmera. També, segons fonts policials, havien fet fotos a edificis com el Parlament, la comissaria del Mossos de la Plaça Espanya i a l’Hotel Arts.

La defenses van obrir el judici queixant-xe perquè la presidenta del tribunal, Angela Murillo, no ha inclòs en el sumari la peça separada –declarada secreta– sobre la suposada xivatada policial per part d’agents de la policia espanyola denunciada pels Mossos. Els presumptes terroristes van dir ahir que sí que la policia espanyola va delatar un mosso infiltrat. Qui va ser més contundent va ser l’últim testimoni, David Pórtoles –àlies Ibrahim–. “Sabia qui era –va afirmar– per la xivatada del 7 de novembre del 2014”. La Fiscalia sosté que el grup havia provat d’enviar combatents a Síria i planejava un atemptat a Catalunya així com un segrest per recaptar diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia