Política

Polítització de la justícia

Acusen d’un delicte d’odi un mecànic de Reus per negar-se a reparar el cotxe d’una agent de la policia espanyola

Els Mossos van citar l’home aquest dijous a comissaria, però es va acollir al seu dret de no declarar

Un mecànic de Reus, Jordi Perelló, ha estat denunciat per presumpta incitació a l’odi per negar-se a reparar el vehicle particular d’una agent de la policia espanyola. Segons ha explicat, l’agent el va trucar dimecres per demanar-li que li arreglés el seu cotxe, però ell s’hi va negar “per principis” arran dels fets de l’1-O. Poc després, la parella de l’agent, que és mosso d’esquadra, l’hauria amenaçat per telèfon i en persona, segons ha relatat el mecànic.

Finalment, dues patrulles de la policia catalana es van personar al taller. Posteriorment, la comissaria de Reus el va citar perquè comparegués aquest dijous a comissaria acusat d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi. El mecànic hi va acudir assistit per un advocat i es va acollir al seu dret de no declarar. Ara està pendent que se’l pugui citar en seu judicial.

Perelló ha explicat que l’agent es va identificar com a membre de la policia espanyola, però que ell li va dir que “no li arreglaria el cotxe perquè a partir del dia 1 d’octubre vaig decidir que no atendria agents de la policia i de la Guàrdia Civil, que possiblement ella era bona persona, però que el silenci que havien tingut els feia còmplices i a casa meva no eren benvinguts”, ha relatat.

Poc després, segons ha dit, el va trucar un noi dient-li “que era un merdes” i que li “trencaria la cara”. Al cap d’una estona, ha afegit, es va presentar el marit al taller, que és agent dels mossos d’esquadra, i el va acusar de ser un “racista”. Tot seguit es van desplaçar a l’establiment dues patrulles de la policia catalana i el van identificar. A la tarda el van trucar de comissaria perquè comparegués aquest dijous a les sis de la tarda. Segons ha confirmat, hi va acudir assistit d’un advocat i es va acollir al seu dret de no declarar.

Perelló ha argumentat que té un taller “no marquista” i que “tot el dret de triar la feina”, i ha considerat que l’empara el Reial Decret que regula l’activitat industrial i de prestació de serveis en els tallers de reparació de vehicles automòbils, dels seus equips i components. “A mi no em pot obligar ningú a fer una feina que no vull fer. No promociono cap odi, només he pres una decisió personal”, ha insistit.

El mecànic s’ha mostrat confiat que el cas no vagi a més i que el jutge “tingui un mínim de sentit comú i entengui que, dins la nostra llibertat, hem de poder triar amb qui tenim una relació laboral i amb qui no”. Perelló ha assegurat que, des que s’ha fet públic el seu cas, ha rebut missatges de suport “de tot arreu”. “Passen amb el cotxe tocant el clàxon i animant-me, i molta gent pregunta on està el meu taller per portar-hi el vehicle”, ha il·lustrat.

Segons ha explicat el seu advocat, David Piqué, encara no han tingut accés a l’atestat i desconeixen qui ha interposat la denúncia. Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat que s’ha remès l’atestat al jutjat de guàrdia.

A l’espera de poder tenir accés a la denúncia, Piqué ha considerat que aquests fets no s’adapten al tipus penal d’incitació a l’odi. L’advocat ha subratllat que, en aquest supòsit penal, “la voluntat de legislador era protegir minories que poden estar excloses i discriminades socialment per motius de raça, religió i sexe, entre d’altres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona