Iniciativa demana al govern estatal que s'implique per salvar el parc Ribalta com ha fet amb el Cabanyal

El diputat Joan Herrera tramita la petició al Congrés

El portaveu d'Iniciativa a la ciutat de Castelló, Vicent Grau, ha informat que el diputat d'Iniciativa per Catalunya Verds al Congrés, Joan Herrera, ha dut la veu de la Plataforma SOS Ribalta davant del govern estatal, per demanar-li que s'implique en la defensa del parc Ribalta de Castelló «de la mateixa manera que ho ha fet amb el barri del Cabanyal de València». Segons l'opinió de Grau «s'ha demostrat que per salvar el patrimoni, el govern estatal té instruments, tal com li reconeix la Constitució espanyola, i tot depén de les ganes que tinga d'implicar-s'hi».

En concret, el diputat Joan Herrera ha exposat per escrit que la plataforma ciutadana SOS Ribalta es va constituir com a resposta ciutadana a la decisió de l'Ajuntament de Castelló de dividir el parc Ribalta, declarat Bé d'Interés Cultural i Conjunt Historicoartístic, i que aquesta ha reunit més de 20.000 firmes contra el projecte que compta amb els dictàmens negatius de les universitats valencianes, la Real Acadèmica de Belles Arts de Sant Carles, el Col·legi d'Arquitectes de Castelló i el Consell Valencià de Cultura. «Tanmateix, les autoritats locals competents es mantenen en el propòsit de realitzar l'obra de partició i creació d'un vial en el parc», especifica Joan Herrera en el preàmbul a la següent pregunta: Dins de l'actual marc competencial, quines mesures pot adoptar el govern per a evitar la destrucció d'un BIC i Conjunt Historioartístic?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.