ERC marxa del govern de Sant Cebrià i el regidor manifesta que renuncia a ser cap de llista el 2011

El grup municipal d'ERC, soci de CiU al govern local, va anunciar ahir de manera oficial que se'n va a l'oposició. El regidor Francesc Roig, únic representant de la formació, ocupava fins ara l'àrea de Promoció Econòmica i va entrar al govern local el 2007, tot i no ser necessari numèricament, perquè la federació nacionalista havia guanyat les eleccions per majoria absoluta. Del comunicat emès per ERC es desprèn que la renúncia de Roig als càrrecs de president de la secció local i de cap de llista per les eleccions municipals del 2011 va comportar també la seva marxa del govern. Segons l'escrit, la decisió «és un gest de sentit comú i de responsabilitat política».

El comunicat també destaca que Francesc Roig ha decidit deixar de ser president i candidat per voluntat pròpia. «És una reflexió meditada des del mes de desembre passat i en la qual no ha intervingut el partit», puntualitza, i per corroborar-ho assenyala que el regidor s'ha ofert a tancar la propera llista electoral republicana dels comicis municipals «per evidenciar que no s'ha produït cap trencament amb l'agrupació». Segons la formació, Roig va lamentar en l'última assemblea local que el seu pas per la política «li ha comportat dificultats personals» i alhora va reconèixer que els resultats de les últimes eleccions no havien estat els esperats, ja que no s'havia aconseguit el segon regidor republicà a l'Ajuntament. L'alcalde de Sant Cebrià de Vallalta, Jaume Borrell (CiU), entén la decisió del seu soci com una estratègia de partit «quan falta poc més d'un any per les eleccions».

Segons Jaume Borrell, Francesc Roig «ha desenvolupat una tasca correcta al capdavant de l'àrea municipal de Promoció Econòmica» i avança que en els propers dies es triarà el regidor que haurà d'assumir les tasques que deixa Roig.

Des d'ERC s'anuncia que «el primer pas serà cercar un altre equip generador de noves idees, que tingui la capacitat per engegar un projecte ambiciós i més engrescador, nou i diferent», i aposten per fer des d'ara una oposició «constructiva, donant suport als projectes que siguin vitals pel poble i rebutjant els que no ens agradin».

EL PROTAGONISTA

FRANCESC ROIG
REGIDOR D'ERC DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA
Va entrar com a regidor al govern municipal el 2003 i va renovar el 2007, tot i la majoria absoluta de CiU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alemanya

AfD prohibeix el seu líder a les europees participar en campanya

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín