Política

L’alcalde de Molins de Rei es nega a declarar pel seu suport a l’1-O

Joan Ramon Casals estava citat a la Ciutat de la Justícia per un presumpte delicte de desobediència

Assegura que és la causa ’’de la por’’ però adverteix que ’’no canviaran les conviccions’’

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, s’ha negat a declarar aquest matí a la Ciutat de la Justícia, on havia estat citat com a investigat per un presumpte delicte de desobediència arran de l’1-O. Casals ha explicat que la causa es basa en el ’’suport polític’’ que va fer a l’1-O, com altres alcaldes, amb la signatura de decrets i declaracions públics, així com amb la cessió concreta dels locals de l’1-O. A la sortida de la declaració que ha fet davant els Mossos d’Esquadra, Casals ha explicat que ha pres aquesta decisió perquè és un judici ’’contra tot un poble i contra la democràcia’’ i que forma part d’una estratègia ’’de la por’’ però ha advertit que ’’les amenaces no els farà canviar les conviccions’’. Més d’un centenar de persones han acompanyat Casals durant l’estona que ha durat la declaració.

Joan Ramon Casals ha explicat que s’ha negat a declarar per recomanacions de la seva advocada, i per seguir l’estratègia que altres alcaldes i alcaldesses citats per la mateixa causa, han seguit fins ara. Per Casals aquesta és una ’’segona tongada’’ dels alcaldes que van donar suport a l’1-O després que a la tardor, el Fiscal General de l’Estat obrís la causa. Casals també ha detallat que s’ha acollit al dret de no declarar perquè entén que és un ’’judici contra un poble, contra Catalunya i contra la democràcia’’.

L’alcalde de Molins de Rei s’ha mostrat molt animat malgrat que considera que la causa és ’’de la por, i per intentar espantar a la gent’’, també als càrrecs polítics i les persones amb responsabilitats. Casals però ha assegurat que ’’no canviaran les nostres conviccions per amenaces’’ i ha lamentat que s’utilitzi la justícia per no fer política i afrontar ’’el què demana’’ la majoria del poble de Catalunya. Casals ha destacat que ’’la gent està animada’’ i assegura que ’’sap que el què vam fer és correcte’’ i ’’seguirem fent-ho’’.

Casals ha arribat a la Ciutat de la Justícia pocs minuts abans de les 10 i ja l’esperaven representants de PDeCAT, com la presidenta Neus Munté o el número 2 del partit, David Bonvehí, així com altres alcaldes, regidors i veïns del municipi. Casals ha entrat a la Ciutat de la Justícia amb Lluís Corominas, amic personal de l’alcalde i també advocat, tot i que no és qui li porta el cas. La citació era a dos quarts d’11 i poc després de les 11, Casals ja ha sortit i ha estat rebut entre el centenar de concentrats amb aplaudiments i crits de ’’lliberta presos polítics’’ o ’’no estàs sol’’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CUP vol ampliar el parc de pisos públics per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona