Política

Protestes pels detinguts al crit de “Jo soc CDR”

Uns milers de persones es concentren en una desena de ciutats del país en suport als comitès

Prop de cinc-centes es van solidaritzar a Viladecans amb la seva veïna detinguda i empresonada

Uns quants milers de persones van protestar ahir al vespre en diferents places del país per l’ordre d’empresonament de dos activistes dels CDR de Viladecans i Esplugues de Llobregat dictada per l’Audiencia Nacional i per la detenció de sis persones més a càrrec dels Mossos d’Esquadra. Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida, Mataró, Solsona, Blanes, Figueres i Viladecans van ser els punts de concentració a partir de les vuit del vespre. A Barcelona, grups d’activistes dels CDR provinents de barris com ara Galvany, Sant Antoni, Sant Andreu, Clot o Nou Barris es van anar reunint a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, fins a omplir-la amb crits diversos entre els quals destacaven els de: “Llibertat presos polítics” o “Puigdemont, el nostre president”. El lema principal, però, va ser aquest cop “Jo soc CDR”, una frase escrita en un full que aixecaven centenars de persones arreu de les concentracions.

L’absència de parlaments, el predomini de cants i eslògans, la presència destacada de persones de mitjana edat i grans amb llaços grocs o la diversitat de pancartes demostrava la pluralitat i el difícil encasellament d’aquests comitès d’activistes que s’organitzen per barris i pobles. “La llibertat de Catalunya pot ser la llibertat de tothom”, deia una pancarta de Socialismo Libertario. “Jo soc la Tamara”, cridaven un grup de dones amb una pancarta que afirmava: “Hi som tots, per tu, per mi.”

Per la Tamara, detinguda i empresonada ahir, centenars de veïns seus es concentraven a Viladecans. A Solsona, unes 150 persones es concentraven en suport del veí de Navès detingut pels Mossos. A la plaça del Vi de Girona, s’hi van concentrar un miler de persones. Durant l’acte, que va presidir una pancarta amb el lema “Aturar la repressió i organitzar la República”, es van llegir diferents manifestos, a càrrec del col·lectiu de joves La Forja, del CDR i de la Taula per la Democràcia. La representant del CDR va reclamar una “estratègia de confrontació unitària” contra l’Estat espanyol amb “la desobediència, la mobilització civil i la vaga general” com a principals eines. El president d’Òmnium Gironès, Sergi Font, va instar a la solidaritat de les forces i entitats sobiranistes tot recordant: “Hem treballat colze a colze l’1-O o quan ha calgut tallar autopistes.” Font va advertir que, tenint en compte les acusacions que els atribueixen, “demà podríem ser qualsevol de nosaltres”. Durant la protesta, que es va tancar sota una intensa pluja amb el cant d’Els Segadors, també es va criticar durament la justícia espanyola i les forces de seguretat, a les quals es va acusar d’actuar “amb total impunitat”. A Figueres, unes 300 persones es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament. A la concentració de Blanes, la portaveu de l’ANC al municipi, Mariona Bargalló, va assenyalar que cal continuar treballant sota els principis de la no-violència estricta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona