Política

Dastis: “Dissoldre el Diplocat ha valgut la pena”

El ministre espanyol d’Exteriors afirma que el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya no ha contribuït a millorar la imatge del país sinó “tot el contrari”

El ministre espanyol d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha defensat aquest dimarts que dissoldre el Diplocat “ha valgut la pena”.

Ho ha afirmat aquest dimarts durant la sessió de control al govern espanyol al Senat en resposta ha una pregunta d’ERC sobre “els beneficis obtinguts” per l’Estat amb la liquidació del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat).

El ministre ha justificat que els recursos d’aquest organisme “no han contribuït a millorar de cap manera la imatge i interessos de catalunya a l’exterior” sinó que han tingut “l’efecte contrari” com, segons ell, “les de tots els òrgans i activitats incardinades en el procés independentista”.

Segons ell, la despesa del Diplocat ha estat “en el menor dels casos, inútil, i en el major, una desviació de diners públics que no beneficia els catalans sinó l’establiment d’una suposada República Catalana. El ministre ha xifrat en més de 2,2 milions d’euros el pressupost del Diplocat el 2017, dels quals 800.000 euros es van destinar i l’altre milió i mig, segons ell, “a finalitats relacionades amb la ruptura de l’ordre constitucional i la divisió catalans”-

“El cost de dissoldre el Diplocat ha estat menor que aquell en el que ha incorregut aquest organisme per llançar-se rere una quimera inassolible i contrària a l’ordre intern i internacional, perquè no té suport al món. Dissoldre el Diplocat ha valgut la pena”, ha conclòs.

Dastis ha recordat que la mesura s’ha pres en virtut de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per tal de “fer complir la Constitució i l’Estatut allà on s’estaven conculcant”. “Ha estat una mesura responsable i proporcionada, adoptada per evitar que des del Diplocat se seguís actuant per afavorir el procés independentista i en contra del model de convivència i de respecte a l’ordre constitucional que ens hem donat tots els espanyols, incloent els catalans”, ha reivindicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona