Política

Torra i els presidents de les diputacions visitaran Puigdemont a Berlín

El president volia que la primera reunió oficial fos amb aquestes institucions

Els familiars dels presos es troben avui amb eurodiputats a Estrasburg

El president Quim Torra visitarà Carles Puigdemont a Berlín acompanyat dels presidents de les quatre diputacions. Així es va acordar en la primera reunió oficial del nou president al Palau de la Generalitat, que ha volgut que tingués lloc amb els representants dels quatre organismes supramunicipals en un gest simbòlic tenint en compte que els ha demanat treballar de manera coordinada.

Els presidents de les diputacions de Barcelona, Girona i Lleida –Mercè Conesa, Pere Vila i Joan Reñé, respectivament– i també el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset, es van posar a disposició de Quim Torra, que els va demanar la màxima col·laboració amb l’executiu català en l’excepcional situació actual, marcada per l’aplicació de l’article 155 des de fa mesos. En la trobada que va tenir lloc al Saló Verge de Montserrat del Palau, Torra va destacar l’“excepcionalitat del moment que viu el país, amb presos polítics i el president i diversos consellers a l’exili”.

Per altra banda, aquest matí els familiars dels polítics independentistes presos participen en unes jornades a l’eurocambra dedicades als drets fonamentals de la Unió Europea, concretament al cas espanyol.

Aprofitant aquesta jornada a Estrasburg, les dones d’Oriol Junqueras i Raül Romeva tenen previst reunir-se amb eurodiputats junt amb familiars del raper exiliat Valtonyc i dels joves d’Altsasu. Els familiars dels presos estaran acompanyats per l’advocat Andreu van den Eynde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.