Política

El cap dels Mossos plega en acabar l’encàrrec pel 155

López considera el seu servei “temporal i limitat”

Dos comissaris dirigiran el cos mentre Interior estudia canvis

El comissari en cap dels Mossos, Ferran López, va dimitir ahir en considerar que se li va fer un encàrrec provisional fins que es constituís un nou govern català amb la finalització del 155. El conseller d’Interior, Miquel Buch, acceptava la seva dimissió després que López justifiqués que va admetre l’encàrrec del govern espanyol en considerar-lo “temporal i limitat al període que s’obria amb la nova dependència governativa”. Així s’explicava ahir en una nota de premsa del govern en què s’informava que Buch comprenia les raons de López, li agraïa els serveis prestats “en una etapa especialment complexa”, a més de comptar amb ell d’ara endavant. La dimissió de López té lloc tres dies després que el govern ratifiqués la confiança en el cap dels Mossos condicionada a una possible reestructuració de funcions i càrrecs.

Tenint en compte que, anteriorment, el major Josep Lluís Trapero ja va comunicar al president Torra i a Buch que renunciava a tornar al càrrec per la seva imputació per l’Audiencia Nacional, Interior ha decidit que els dos màxims responsables operatius dels Mossos –el comissari cap territorial, Miquel Esquius, i el comissari cap central, Joan Carles Molinero– coordinin el cos juntament amb el director general de la Policia, Andreu Martínez.

En aquesta etapa provisional, el director general de la Policia té l’encàrrec d’analitzar “l’actual estructura” i el funcionament del cos dels Mossos per abordar possibles canvis organitzatius.

Amb la destitució del govern català i la intervenció de la Generalitat feta per l’Estat arran de l’aplicació del 155, el govern espanyol va destituir el major Trapero i va situar de cap dels Mossos qui era el número dos del cos, Ferran López. Trapero està imputat per l’Audiència Nacional per un delicte d’organització criminal i dos de sedició per l’actuació dels Mossos sota les seves ordres el 20 de setembre i durant el referèndum de l’1 d’octubre. López l’ha substituït com a cap del cos durant els vuit mesos que ha durat la intervenció de l’Estat.

LA FRASE

L’acceptació del càrrec era temporal i limitada al període de la nova dependència governativa
Ferran López
excomissari en cap de mossos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.