Política

Colau titlla d’“acte covard” els atemptats del 17-A

Les víctimes demanen una “treva” i que s’eviti utilitzar el “dolor aliè” per fer política

L’alcaldessa ha agraït la “professionalitat” dels cossos de seguretat i dels serveis públics i la solidaritat amb les víctimes “que va arribar de tot el món”

L’alcaldessa, visiblement emocionada, ha reivindicat aquest dijous Barcelona com a “ciutat de pau” i ha demanat que els actes commemoratius tinguin a les víctimes com a “úniques protagonistes”. En aquest sentit, les víctimes dels atemptats del 17-A demanen una “treva” i que s’eviti utilitzar el “dolor aliè” per fer política. “Volien fer-nos mal però no van contagiar-nos el seu odi” ha afegit Colau en una declaració institucional amb motiu del primer aniversari dels atacs a la capital i a Cambrils.

La batlle ha reivindicat Barcelona com a “ciutat de pau” i ha apuntat que la ciutat no ha renunciat als seus “valors” i conviccions. Pel que fa a l’homenatge d’aquest divendres, Colau ha demanat que els actes commemoratius tinguin a les víctimes com a “úniques protagonistes”. L’alcaldessa ha reiterat el condol als familiars i amics de les setze víctimes mortals i les ha enumerades una per una, emocionant-se especialment en referir-se als dos menors que van perdre la vida, Julian Cadman i Xavi Martínez i abans d’afirmar que la ciutat “no oblidarà mai els seus noms”.

“Aquell va ser un acte covard, que pretenia sembrar el terror en un dels passeigs més estimats i més visitats de la nostra ciutat: la Rambla. Volien fer-nos mal, i van aconseguir-ho”, ha reconegut Colau. L’alcaldessa ha afirmat que els valors i conviccions a favor de la pau dels barcelonins “un any després són més forts que mai”. “Som i serem una ciutat de pau”, ha reblat.

Barcelona, segons Colau, continuarà sent una “ciutat oberta a totes les persones que fugen de la guerra, la fam i la violència”. En el seu discurs, l’alcaldessa ha agraït la “professionalitat” dels cossos de seguretat i dels serveis públics i la solidaritat amb les víctimes “que va arribar de tot el món”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino