Política

ERC de Girona convoca primàries i Ayats serà candidat

El senador i exregidor es presentarà amb tota probabilitat per ser l’alcaldable republicà

La votació serà el 4 d’octubre

La secció local d’ERC de Girona va anunciar ahir que el 4 d’octubre celebrarà primàries per escollir el candidat a l’alcaldia de Girona i un dels polítics republicans que s’hi presentarà amb tota probabilitat és el senador i exregidor Quim Ayats. Després de l’anunci de Maria Mercè Roca que no repetiria per discrepàncies amb l’executiva local i de la demarcació, la direcció del partit també hauria sondejat en els últims mesos, a part d’Ayats, altres noms gironins de pes del partit, com ara Anna Caula i Josep Maria Terricabras, però aquests haurien declinat presentar-se. Caldrà veure si en les pròximes setmanes, a més de la confirmació de la candidatura d’Ayats, es presenta algun altre candidat o si finalment la votació és amb només un nom. Maria Mercè Roca va reafirmar ahir que no té intenció de presentar-se –“cada cop estic més convençuda de la meva decisió”, va assegurar–, però sí que probablement prendrà part en la votació.

L’elecció es durà a terme el dijous 4 d’octubre en una assemblea al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona i hi podran participar “totes les persones militants, simpatitzants i amigues adscrites a la secció local d’ERC Girona amb més de tres mesos d’antiguitat” i els militants de les JERC majors de 18 anys. Els candidats hauran d’haver recollit prèviament l’aval del 20% de la militància. Segons el reglament general d’ERC per a les municipals del 2019, les signatures es podran lliurar fins al dia abans de l’assemblea, tot i que previsiblement els candidats ho faran abans per poder fer campanya.

El president de la secció local d’ERC a Girona, David Sabaté, va subratllar ahir que volen que les primàries siguin “un procés net i obert” que serveixi per reforçar la figura del candidat que es triï: “Que surti de tots els militants i així tingui més força.”

LA DATA

04.10.18
és el dia
que es farà l’elecció del cap de llista d’ERC a Girona per les eleccions municipals de l’any que ve.

Senador des del 2015 i exregidor de Joventut

Quim Ayats (Girona, 10 de maig del 1980) és treballador de banca de professió i actualment és senador. En les municipals del 2007 va anar de número 4 a la llista d’ERC a Girona i va ser escollit regidor. Durant tot el mandat (2007-2011) va ser regidor delegat de Joventut dins del govern tripartit. En les eleccions generals espanyoles del 2015 i el 2016 va presentar-se com a segon candidat d’ERC al Senat a la demarcació, i va ser també escollit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El Partit Popular Europeu es nega a descartar pactes amb l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Verges presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona
Estat espanyol

El fiscal general recusa quatre dels fiscals que han de decidir la seva continuïtat

Barcelona
FIGUERES

Veray demana concentrar el vot en el PP per evitar suports a l’independentisme

FIGUERES