Política

Arxivada la denúncia contra dos joves que van amenaçar Puigdemont dalt d’un tanc

En un vídeo que es va fer viral els dos denunciats expliquen que aniran a Brussel·les amb un tanc “amb 70 tones d’amor i democràcia”

El jutge considera que és una “farsa sense cap valor intimidatori” i no constitueix amenaça, injúria ni delicte d’odi

Un jutge de Saragossa ha arxivat la denúncia contra els dos joves que van amenaçar el president Carles Puigdemont en un vídeo en què se’ls veia pujats en un tanc de l’exèrcit. En el vídeo, que es va fer viral, els dos joves amenaçaven d’anar a veure Puigdemont a Brussel·les: “Anem a fer-li una sorpresa a Puigdemont. 70 tones de pur amor i pura democràcia. El següent ets tu. Viva Espanya”.

Els fets denunciats van passar el 8 de desembre al Regiment Cuirassat Pavia número 4 de Saragossa en un acte de “portes obertes” durant la celebració de la Immaculada, patrona d’Infanteria. Els dos joves també van amenaçar Pablo Iglesias.

Segons ha avançat El món a RAC 1, el jutge de Saragossa -on es va gravar el vídeo- ha decidit desestimar la denúncia presentada per Puigdemont per delictes d’amenaces i odi. Considera que les suposades amenaces són una farsa sense cap valor intimidatori; i que no hi ha cap indici que volguessin fer arribar el missatge directament a l’expresident.

De fet, el 4 de març passat, el mateix Carles Puigdemont ja va fer un tuit en què es feia ressò de que el jutge de Saragossa no veia delicte en el vídeo.

La sentència no és ferma i, per tant, el president Puigdemont la pot recórrer, si vol.

RAC 1 assegura que en la sentència el jutge no es limita a parlar només del cas, sinó que fa valoracions sobre l’actuació política de Puigdemont: “Tildar de seria amenaza lo dicho por los denunciados seria tanto como decir que los trabucaires de un pueblo catalán que en agosto de 2014 apuntaron hacia el piso de un concejal no independentista y dispararon con pólvora pero sin proyectiles hacia su casa amenazaron a dicho político cuando lo cierto cuando la denuncia presentada por tal concejal fue archivada”.

També fa valoracions sobre la “fugida” del president Puigdemont, que segons considera va deixar el seus col·laboradors més directes “a la porta de la presó”:

Es así que tras un proceso con constantes alusiones a la épica, a la gesta, a la dignidad, a la unión de todos los independentistas frente un supuesto adversario construido con constantes distorsiones históricas, culturales y sociales, el promotor del impulso final se convirtió en un prófugo dejando con su acción a sus más directos colaboradores en las puertas de la cárcel”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia