Política

BARTOMEU BAQUÉ

ALCALDE

“La gent ha de venir a viure als pobles”

“Si la gent diu que anem bé, doncs segurament tornarem a repetir, però ara per ara no ho tenim definit clarament”

Des que el 2007 va arribar a l’alcaldia amb una sigla independent, ha encadenat mandats encapçalant Endavant Cerdanya, que aglutina gent d’ERC, Rcat i altres independents.

Aquest és el tercer mandat que Baqué és alcalde de Bolvir, després de presentar-s’hi per Endavant Cerdanya, una agrupació que té l’objectiu de prioritzar la Cerdanya i fer política ceretana.

Quin balanç fa d’aquest mandat municipal?
És un mandat de seguiment dels altres, fent coses per millorar el poble. Hem inaugurat un ajuntament nou, als seus porxos hi haurà tot el que és social i cultural. També estem planificant una plaça nova i també durant aquest mandat haurem fet el trasllat del cementiri antic cap al nou i hem fet un memorial de record del cementiri antic. Anem millorant el poble i queden algunes coses per fer, cosa que vol dir que n’hi hauria per a un altre mandat.
Quins són els principals problemes que té un municipi com Bolvir?
De problemes no en té molts perquè ens dediquem a gestionar-lo amb la màxima eficàcia que podem. El problema sempre és de molta gestió. La sort que hem tingut en aquest municipi petit és que hem seguit construint i hem cobrat moltes llicències d’obres. Llavors és un municipi atípic, però tot ho basem en la gestió diària i intentem no deixar ni un fil per lligar perquè tot ajuda, perquè confiar sempre en subvencions és molt complicat.
Durant aquest mandat també han fet un nou dipòsit d’aigua?
Sí, hem fet un dipòsit nou i ara aparentment tenim suficient capacitat d’aigua per a uns quants anys. Intentem anticipar-nos a les necessitats.
Bolvir és també un municipi de la Cerdanya que augmenta molt de població en algunes èpoques de l’any.
Jo diria que multiplica la població per set o per vuit. És un poble que com tota la Cerdanya està morint pel que fa a primers habitatges, ja que la gent va marxant perquè la pressió de la gent de fora fa que els habitatges valguin molts diners i la gent del poble no té prou capacitat adquisitiva. Aleshores fem una política d’habitatges de protecció social: en vam fer set en el mandat anterior i en tenim cinc de programats més que no sé si estaran abans d’acabar aquest mandat, però ja tenim els projectes fets per cinc habitatges nous. Això, fer dotze habitatges o set, que en un poble gran és una fotesa, en un poble com aquest és recuperar la gent que se’ns va morint. Tampoc vol dir que augmentem la població, la població es manté sempre estable, però el que passa és que sense fer esforços el poble quedarà buit. A més, a la comarca de la Cerdanya, tal com pinta, la gent que marxa a estudiar no torna. La comarca és petita i no es necessiten tècnics importants amb carrera, amb la qual cosa ens desapareix el jovent. També podem morir d’èxit, perquè tindrem una muntanya de cases de segona residència, que, de fet, és el que ja tenim.
Com es pot revertir aquesta situació?
Doncs així, fent habitatges socials, buscant terrenys que puguem subvencionar perquè la gent s’hi faci habitatges. Estem fent un polígon industrial en què només hi haurà disset naus, però, bé, en un poble com Bolvir tenir disset naus vol dir que tindrem gent que hi treballarà. També hem fet una escola nova; ara entre la llar i l’escola hi ha seixanta nens, i això dona vida al poble, i s’ha d’aconseguir que la gent vingui a viure-hi perquè, si no, són pobles que es moriran d’èxit.
Es tornarà a presentar en les properes eleccions del 2019?
Ho estem analitzant. Jo crec que segurament que sí, però bé, encara està obert i la salut no saps com va. Doncs bé, esperem als últims moments i no cal llançar campanyes al vol. Si la gent diu que anem bé, doncs segurament tornarem a repetir, però ara per ara no ho tenim definit clarament i no hem cap gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona