Política

La mestra Mia Ametller serà la cap de llista de JxCat a Blanes

L’alcaldable té el suport del PDeCAT i de l’exbatlle Lupiáñez

S’estrena en la política local “com a part d’un grup”

La mestra blanenca Mia Ametller serà la cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) a Blanes en les pròximes eleccions municipals. Ametller (Blanes, 1973) s’estrenarà en la política local convençuda que el país viu un moment històric després de l’1 d’octubre del 2017. Es considera “valenta i pragmàtica” i fa el pas perquè forma part “d’un grup de gent i de diferents sensibilitats polítiques”.

Ametller és mestra interina d’una escola pública, segons informa el PDeCAT, i propietària, administradora i directora de la llar d’infants privada Mainada, a Blanes. L’assemblea local del PDeCAT va validar dimarts la proposta de la direcció, que va pensar en Ametller per aspirar a l’alcaldia el maig del 2019. Ametller relleva Joaquim Torrecillas, que ja havia decidit no presentar-se i que va ser una de les persones que li van oferir la possibilitat de ser l’alcaldable. JxCat encara no té el nom triat de la candidatura, tot i que podria ser Junts per Blanes.

Ametller tindrà el suport de l’exalcalde de Blanes Miquel Lupiáñez, que havia estat dues dècades en el PSC. Lupiáñez era dimarts a l’assemblea del PDeCAT i s’integrarà a la llista d’Ametller. Lupiáñez va deixar l’alcaldia el novembre del 2017, amb clares discrepàncies amb el PSC i el PSOE sobre la gestió del procés a Catalunya.

Ametller va viure a Noruega uns anys i hi va treballar durant més d’un període. El president de l’executiva local del PDeCAT, Oriol Comas, considera que la llista “manté l’esperit transversal, plural i republicà de Junts per Catalunya, amb la convicció que els temps presents demanen generositat, visió àmplia, pluralisme i vocació de servei”. La candidata, mare de tres fills, explica que l’han triat pel fet de ser dona, mare i empresària, i que està disposada a treballar per al poble.

LA FRASE

Som gent de diferents sensibilitats polítiques que treballarem perquè Blanes millori
Mia Ametller
alcaldable de junts per catalunya (Jxcat) a blanes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia