Política

Iglesias lloa les alcaldesses Colau i Carmena

“Han demostrat amb fets que ‘sí que es pot’, tot i el PP”, sosté el líder de Podem

Afegeix que treballaran per formar “una coalició progressista” el 2020 per als ajuntaments

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar ahir a la Universitat de Tardor del seu partit que treballaran per aconseguir una “coalició progressista” el 2020 que “continuï posant-ho fàcil als ajuntaments”, un pas aplanat per l’acord dels pressupostos de l’Estat espanyol del 2019.

Iglesias va compartir amb l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i la seva homòloga a Barcelona, Ada Colau, una xerrada que va omplir el pavelló central de la Universitat de Tardor al jardí de les Vistillas de Madrid. “Ada i Manuela són dues dones que han sabut traduir en fets, en polítiques de govern, que sí que es pot, i ho han fet en condicions terriblement difícils”, va assegurar Iglesias, rebut entre aplaudiments en entrar al pavelló.

El líder de la formació morada va destacar que no ha estat “senzill” aquest paper de les dues alcaldesses: “Tenien a davant el govern del Partit Popular i el senyor Montoro, que va convertir certs ajuntaments en l’objectiu a abatre i no obstant això van demostrar que es pot fer política d’una altra manera i sent més eficients.”

“A partir d’ara, de la moció de censura que va fer fora el PP del govern espanyol, el compromís per posar-ho més fàcil als ajuntaments s’està convertint en una realitat política”, va asseverar Iglesias, que va ressaltar els punts referits als consistoris en l’acord dels pressupostos del 2019, que han pactat amb el govern socialista de Pedro Sánchez. “Treballarem perquè l’any 2020 hi hagi un govern de coalició progressista que els ho continuï posant fàcil als ajuntaments”, va afegir el secretari general de Podem.

L’alcaldessa de Barcelona, per la seva banda, va recordar sobre l’acord pressupostari estatal que “queda camí per recórrer”, ja que és necessari el suport d’altres grups polítics per aprovar-los. Amb tot, Ada Colau va apuntar que “cal parar-se un moment i veure d’on veníem”. I va afegir: “Veníem d’un any que ha estat duríssim, ho diu una que ve de Catalunya. Han passat situacions que cap de nosaltres hauria pogut imaginar amb un govern del PP duríssim amb la situació catalana, però també amb els ajuntaments i en general amb qualsevol dissidència o pretensió de participació democràtica.”

Colau va assegurar que, després de la moció de censura a Mariano Rajoy, el panorama “ha canviat”: “Queda molt per fer, però ha canviat bastant el panorama. Us puc dir que a Catalunya s’ha notat la distensió, la situació continua sent complicada però s’ha notat la distensió.” L’alcaldessa de la capital catalana va agrair a Iglesias i al seu equip la negociació dels pressupostos del 2019, cosa que “està demostrant” que “efectivament hi ha d’altres majories socials i polítiques”.

Per la seva part, Carmena també va “celebrar” el pacte d’Iglesias amb el president del govern espanyol per tirar endavant els pressupostos generals de l’Estat i que “serveixin per ajudar en els problemes d’aquest país i de les nostres ciutats”.

LA FRASE

La situació a Catalunya continua sent molt complicada, però s’ha notat la distensió
Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia