Política

Cuixart i Sànchez, des de Lledoners: “Un any de presó, cap renúncia”

En una carta dirigida als socis d’Òmnium, el president de l’entitat demana “unitat d’acció” als partits polítics

El diputat de JxCat carrega contra el poder judicial

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, assegura que després d’un any a la presó “cap renúncia”, al contrari, “més coratge i dignitat que mai”. “Esperança: sempre endavant! Gràcies de tot cor per 365 dies de generositat i tendresa”, ha escrit en un tuit publicat aquest dimarts al matí per enllaçar el link d’una carta enviada als socis d’Òmnium.

Per la seva banda, Jordi Sànchez, expresident de l’ANC i ara diputat de JxCat, ha enviat una carta als oients de Rac 1 en què també expressa els seus sentiments després d’un any a la presó. Assegura que no es penedeix del que ha fet i adverteix que no renunciarà als seus ideals per sortir de la presó, on considera que l’han tancat de forma arbitrària. Carrega contra el poder judicial pel seu empresonament i denuncia que s’estan vulnerant els seus drets i que els han empresonat sense arguments.

Segons diu Cuixart, “avui, contra tots els pronòstics de l’Estat, la maduresa del moviment sobiranista està més consolidat que mai”.

Amb tot, el president d’Òmnium demana “unitat d’acció” als partits polítics. “Soc molt conscient que un dels objectius de la repressió és la divisió però cal ser conscient de les expectatives creades i, per tant, parlar des de l’empatia però també la sinceritat, amb tota claredat, a la ciutadania”, assegura.

“Jo no només no em penedeixo de res del que he fet, sinó que ho tornaria a fer tants cops com calgui. I és per això que estic convençut que la desobediència civil segueix sent un instrument legítim, pacífic i democràtic, per transformar i millorar la societat”.

“Ni indults, ni Estatuts d’autonomia. Si el govern del PSOE es pensa que hem fet tot aquest camí per debatre de nou l’estatut retallat del 2006 és que no ha entès res de res”.

“Quan l’Estat, al costat de la ultradreta, acusa tots els demòcrates ha de saber quin és el seu lloc. Per tant, les peticions de la Fiscalia i VOX han de topar amb la resposta serena, però contundent, del 80% de la societat catalana que s’oposa als nostres empresonaments i defensa el Referèndum d’autodeterminació sense matisos. L’objectiu no és sortir de la presó, sinó afrontar el següent embat que ens planteja l’Estat amb tota la determinació i coratge”.

“Escrivia fa poc Ramin Jahanbelgoo, director del Centre Mahatma Gandhi de la Universitat de Jindal (Índia), que el que està passant a Catalunya és una autèntica revolució dels valors. I ho resumia en la voluntat de bona part de la societat catalana de mantenir-se fidels a la noció de democràcia. En paraules de l’articulista: “voluntat de ser decents i actuar d’acord amb la pròpia consciència”. Valors contra el feixisme, contra la violència, la intolerància i el totalitarisme”.

“Els temps que ens ha tocat viure no son fàcils però, entre tots, estem fent possible un exercici col·lectiu de generositat i tendresa que té un efecte multiplicador en el dia a dia de la nostra societat i perdurarà en les properes generacions”.

Cuixart acaba la carta als socis d’Òmnium donant les gràcies per haver-se sentit acompanyat durant els 365 dies a la presó: “Gràcies de tot cor per haver fet possible que durant tot aquest any de presó no m’hagi sentit sol ni un segon, tant jo com tota la meva família. Mai us ho podré agrair prou”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona