Política

Concentració també a Brussel·les

Un grup d’eurodiputats es va concentrar ahir a les portes a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les per reivindicar la llibertat del diputat de JxCat Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. El dia que es compleix un any d’ençà que els dos líders independentistes de la societat civil van entrar a la presó de forma preventiva acusats de rebel·lió, la plataforma Diàleg UE-Catalunya va denunciar davant l’Eurocambra que la justícia espanyola els manté en presó. “L’Estat espanyol encara té marge per evitar un procés polític vergonyós en contra dels presos polítics”, va afirmar ahir el portaveu de la plataforma i exministre d’Exteriors eslovè Ivo Vajgl. Aquest ha avançat que d’aquí a dos mesos tornaran a protestar per la situació de la resta de presos polítics catalans a Brussel·les.

A banda dels eurodiputats membres de la plataforma, a l’acte també hi van participar la delegada de la Generalitat davant la UE, Meritxell Serret, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, l’exconseller Lluís Puig i el membre dels CDR refugiat, Adrià Carrasco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia