Política

Les entitats denuncien que l’única proposta de l’Estat és la revenja i la imposició

La plaça de Catalunya de Barcelona s’omple per la mobilització convocada per l’ANC i Òmnium amb motiu del primer aniversari de l’empresonament dels ‘Jordis’

Fan una crida a la unitat del sobiranisme i a evitar “retrets” i “desavinences”

L’Assemblea Nacional Catalana (ACN) i Òmnium Cultural han denunciat aquest dimarts la “repressió” i l’ànim de revenja de l’Estat en el primer aniversari de l’ingrés a presó de l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, i el d’Òmnium, Jordi Cuixart.

Les entitats han omplert aquest vespre la plaça de Catalunya de Barcelona amb una mobilització sota el lema 1 any de vergonya, 1 any de dignitat; No ens aturarem!. Unes 10.000 persones han assistit a la concentració (segons les xifres de la Guàrdia urbana), que ha arrencat a les vuit del vespre.

L’acte ha comptat amb una part de denúncia en què hi ha intervingut diversos representants del món social i noms internacionals així com una darrera part que s’ha fet una crida a implementar la República. Durant la concentració els manifestants han cridat consignes exigint unitat als partits independentistes però també reclamant l’alliberament dels “presos polítics”, “1-O ni oblit ni perdó”, o “independència”.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha criticat que l’única proposta de l’Estat per a Catalunya és “la imposició” i la “venjança”. Ha avisat, però, que “aquí ningú no vol demanar perdó per exercir els drets fonamentals”. “Aquí ningú acota el cap davant d’un Estat que només busca venjança; aquí no es rendeix ningú”, ha reblat. “Un any després seguim aquí, dempeus per deixar clar que som molts, som milers els qui hem decidit des d’ara i per sempre mantenir-nos fidels en la defensa de les llibertats i dels drets més bàsics que sistemàticament ens són vulnerats”, ha constatat.

En aquest context, ha volgut deixar clar que només acceptaran “la lliure absolució” dels presos polítics i ha criticat els anuncis de rebaixes de peticions de penes. “Encara tenen la barra de fer-nos creure que aquestes són les mínimes penes que poden posar”, ha etzibat. “No els fa vergonya que Amnistia Internacional els digui que les acusacions són infundades i que han de posar-los en llibertat de forma immediata?”, ha preguntat Mauri. “No tenen vergonya”, s’ha respost.

“No caurem en la seva trampa. Els presos polítics no han comès cap delicte. I totes les acusacions són infundades, com recordava ahir Amnistia Internacional”, ha remarcat.

Mauri ha avisat que cal estar preparats “davant d’aquest judici contra la democràcia” perquè “als nostres presos els jutjarà un tribunal impropi i sense cap legitimitat”. “Però serem nosaltres, des de les institucions i des dels carrers, que jutjarem aquest estat”, ha avisat.

Mauri ha advertit que el nacionalisme espanyol està “disposat a tot” per “liquidar políticament aquells qui gosem qüestionar aquest estat vell i caduc”.

D’altra banda, ha lamentat que l’independentisme no hagi estat capaç de “traçar unitat”. Per això, ha insistit que davant els que “els volen dividits i enfrontats”, cal més “unitat” i “rigor”. “Deixem els retrets i superem les desavinences que és massa greu”, ha reclamat.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha constatat que “la repressió no s’atura” i “avui el poder judicial manté en presó preventiva a polítics i líders socials com a ostatges perquè no pot guanyar”. Segons ella, és l’Estat espanyol “qui comet crims i vulnera lleis”.

A més, ha recordat que els tribunals europeus que han gestionat les diferents euroordres dels processats per l’1-O, han acabat amb el “fals” relat de l’Estat contra l’independentisme.

Paluzie conclòs que la independència és l’única solució pel país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona