Política

La Mesa tornarà a abordar aquest divendres la polèmica sobre el vot dels diputats processats en comissions

L’òrgan de la cambra catalana resoldrà sobre les peticions de reconsideració de Cs i PSC-Units

La Mesa i la Junta de Portaveus tornaran a abordar demà divendres la polèmica sobre com s’ha de traslladar la suspensió dels diputats processats a les comissions parlamentàries. Concretament, han de resoldre les peticions de reconsideració presentades per Cs i PSC-Units contra la decisió de la Mesa d’aquest passat dimarts de mantenir el criteri i traslladar a les comissions que es comptin, en cas d’empat, els vots dels diputats de JxCat processats, encara que aquests diputats han assumit que no voten al ple.

Cs ja va advertir que els presidents de comissions del seu grup, sis en total, no aplicaran aquesta decisió i no proclamaran el resultat en cas d’empat.

JxCat i ERC mantenen que en cas d’empat en comissions parlamentàries s’han d’aplicar els resultats de les últimes eleccions i no l’actual situació, en què quatre diputats de JxCat suspesos pel jutge Pablo Llarena no voten als plens.

Per la seva banda, el grup de PSC-Units va assegurar que compliria l’acord de la Mesa en cas que es desestimi la seva petició de reconsideració. Els socialistes però lamenten que un mateix text contra el Govern es pugui aprovar al ple del Parlament amb la situació actual i pugui ser rebutjat en comissió.

Cs va més enllà i creu que tampoc s’hauria de comptabilitzar a les comissions els vots dels dos diputats d’ERC, Oriol Junqueras i Raül Romeva, que han designat un substitut perquè exerceixi les seves funcions. Els quatre diputats de JxCat que han decidit no designar les funcions en un company del seu grup i que no voten als plens són Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull.

L’anunci de Cs afectaria les sis comissions parlamentàries que presideix el partit taronja: Interior, Empresa i Coneixement, Polítiques de Joventut, Afers Institucionals (CAI), Sindicatura de Comptes i control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona