Política

opinió

Montse Oliva

Estar gairebé vint anys a la sala de premsa del Congrés dels Diputats i ser de Torà (la Segarra), i ser progressista... No haver perdut mai l’accent lleidatà i fins i tot incrementar-lo per marcar territori; ser delegada del diari “independentista”, tal com es coneix El Punt Avui a Madrid; dir-te Montserrat i haver aconseguit ser respectada i admirada per uixers, agents de la Policía Nacional, funcionaris i tots els companys de la premsa madrilenya –va arribar a ser presidenta de l’Associació de Periodistes Parlamentaris–, i pels grans líders polítics espanyols és un mèrit irrepetible de la Montse Oliva. Un mèrit que s’hauria d’inscriure en els annals dels cronistes parlamentaris.

Vaig conèixer la Montse Oliva l’any 1999 quan va arribar a Madrid per treballar al llavors diari Avui. Ningú ens va presentar. Per això crec que vam ser bons amics. Va dir-me que venia per a una petita temporada i que li fascinava poder fer un temps periodisme de “saló” a la Villa y Corte.

Ho va fer gairebé vint anys. Eren els darrers mesos d’un Aznar pactista amb els nacionalistes i poc abans que el del “bigoti”, com li dèiem, guanyés la majoria absoluta. Eren temps on la convivència pel fet de ser català a Madrid era més fàcil que en els darrers que la Montse va haver d’aguantar estoicament sense renunciar a cap dels seus orígens.

Gràcies a ser una bona periodista amant d’explicar els fets i respectar les opinions de tothom. Un periodisme savi i rigorós que ha practicat a El Punt Avui i en comentaris a l’emissora RAC1. No es fàcil exercir de periodista català i en català a Madrid. Els punts de vista són sempre diferents a la majoria i el seu mèrit estava en només explicar els fets. Explicar-nos la realitat. Amb aquest estil, la Montse es va saber guanyar la confiança del respectable. La trobarem a faltar.

Ànims a l’Amat Carceller i al seu fill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona