Política

Roses planteja inversions per 3,5 milions d’euros

El govern de Montse Mindan obté la majoria per validar el darrer pressupost del mandat gràcies a les abstencions d’ERC, el PP i Unió

Es manté la disminució del deute, que s’ha reduït en 20 milions

La majoria del ple municipal de l’Ajuntament de Roses va votar favorablement a la proposta de pressupost presentada pel govern encapçalat per Montse Mindan, del PDeCAT. Van validar la proposta els grups del PDeCAT i Gent del Poble, al govern, i van comptar amb l’abstenció dels quatre regidors d’ERC, els dos del PP i el d’Unió, suficient perquè fos aprovada.

L’equip de govern va plantejar ahir un pressupost per al 2019 de 41.341.445 euros, una xifra que suposa un augment de l’1,35% respecte al del 2018, amb unes propostes de noves inversions que es calculen en 3.522.258 euros. La previsió econòmica per a l’exercici del 2019 és continuar la reducció de l’endeutament mantenint la política de contenció en la despesa. En aquest pressupost es preveu que s’absorbeixi l’augment del cànon de residus (151.000 euros) sense que repercuteixi en el ciutadà. Per al 2019, la proposta del govern preveu un creixement del 9,2% en despesa social, un augment que es vol destinar a la implantació de nous serveis en col·laboració amb el Consell Comarcal. Les subvencions destinades a entitats són d’1.099.372 euros, i sobresurt de la resta la partida preparada per reduir les desigualtats socials.

L’endeutament municipal s’ha reduït un 76% en els darrers vuit anys, i ha passat dels gairebé 24,8 milions d’euros de l’any 2011 als 5,9 actuals. L’amortització de crèdit calculada per al 2019 és d’1.323.000 euros, cosa que permetrà deixar la ràtio d’endeutament en el 15,58%.

La partida d’inversions és de 3,1 milions d’euros, i destaquen les inversions de 400.000 euros en la plaça Oliva; 352.000 euros en la urbanització del camí del Turó d’Ullastrell, i 483.000 euros en la xarxa de calor i la caldera de biomassa de la zona esportiva. El regidor d’Hisenda i Benestar Social, Marc Danés, assenyalava que aquest “és el millor pressupost possible per a Roses”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, destacava que ara la vila està a punt, al seu entendre, per afrontar grans inversions en el pròxim mandat. En concret, destacava: “Roses ara està preparada per fer i per tirar endavant projectes –pensant en el pròxim mandat– com el del mercat municipal i el front de mar, que pensem que han de ser el revulsiu de la Roses que tots volem.”

LA XIFRA

41,3
milions d’euros.
Aquesta xifra suposa un augment del 1,35% respecte al pressupost de l’any 2018.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona