Política

opinió

No hi ha res descartable

“R es és descartable”, deia ahir el ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, davant d’una convocatòria d’eleccions generals el 26 de maig coincidint amb les municipals, europees i autonòmiques. Són moltes les dificultats que té Pedro Sánchez per governar només amb 84 diputats. Malgrat que el seu desig sigui esgotar la legislatura fent tot el que calgui. No aprovar el pressupost de l’Estat per l’any vinent és un fre considerable on es visualitza la debilitat de l’executiu socialista.

A la política espanyola es deixa notar massa sovint que Sánchez no va guanyar les passades eleccions generals i que el seu període és provisional. Sánchez, amb l’actual debilitat parlamentària, tampoc tindrà suport el 12 de desembre quan plantegi una reforma constitucional i un nou estatut. Tant el PDeCAT com ERC i fins i tot el PNB, el BNG i possiblement Podem, l’advertiran que a Espanya no es pot parlar de res mentre hi hagi els polítics catalans empresonats.

Els presos són un fort maldecap per a qualsevol intent de fer política. Els independentistes no volen aguantar més aquest martiri i consideren que la situació és una humiliació permanent. Els no independentistes veuen com difícilment es pot tirar endavant cap proposta vingui d’on vingui amb la perspectiva d’un judici que encara no té fitxada la data de celebració. De ben segur que a Sánchez li aniria bé convocar eleccions abans d’hora i fer foc nou. Com també al president Quim Torra, que si bé exerceix amb tota legitimitat com Pedro Sánchez, tampoc va guanyar unes eleccions a Catalunya com a candidat. Ara mateix, les eleccions espanyoles passen per Andalusia, on algú en sortirà escaldat i llavors serà més fàcil posar data a les avançades eleccions espanyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona