Política

L’Ajuntament de Barcelona, entitats veïnals, universitats i empreses pacten l’estratègia de futur del 22@

Una de les propostes és ampliar la reserva de sostre prevista per a habitatge

Deu entitats de diferents àmbits han signat aquest dilluns amb l’Ajuntament de Barcelona el full de ruta per al futur del districte 22@; un document que marca els criteris per continuar desenvolupant el Districte de la Innovació amb nous objectius, més integrat al barri del Poblenou, més inclusiu i més sostenible.

Una de les propostes del pacte és ampliar la reserva de sostre prevista per a habitatge. El 22@ tal com es va concebre l’any 2000 a través d’un planejament urbanístic ha quedat superat pels nous reptes de la ciutat i per les necessitats dels nous temps. El procés participatiu ’Repensem el 22@’ ha donat com a resultats una nova manera d’entendre el futur d’aquesta àrea de Barcelona i un pacte consensuat entre els sectors institucional, econòmic, social, cultural, universitari i veïnal de la ciutat.

El Pacte cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible, el firmen l’Ajuntament de Barcelona; la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB); la Taula Eix Pere IV; l’Associació d’Empreses i Institucions 22@ Network; Poblenou Urban District; Universitat de Barcelona (UB); Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Universitat Pompeu Fabra (UPF); Pla Estratègic Metropolità de Barcelona; Consorci Besòs i Consorci b Tec-Campus Diagonal Besòs.

El pacte és un acord sobre com abordar el futur d’aquest ampli sector del districte de Sant Martí, que s’integra dins del barri del Poblenou. Les línies mestres passen per refer normes urbanístiques, que permetin establir, per exemple, noves zones on construir habitatge.

El primer pla del 22@ es va aprovar el 2000 i programava la transformació de 200 hectàrees de sòl industrial en noves activitats, espais públics, equipaments i nou habitatge. En aquell moment ja va ser un pla pioner: el primer districte urbà d’innovació del món, juntament amb Boston. Passats 18 anys la marca 22@ és reconeguda mundialment però el pla que la sustenta necessita una revisió. Així ho va reclamar el veïnat del Poblenou.

La signatura ha tingut lloc a Ca l’Alier, el nou centre d’innovació urbana, que ha quedat oficialment inaugurat amb l’acte. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que és un “laboratori d’experimentació que reforça l’ecosistema ja existent de recerca i innovació” i que no és un “bolet” en l’entorn on es troba. Colau ha afirmat que “la tecnologia ha d’estar al servei de la ciutadania per fer una societat més humana i més justa i democràtica” i que la ciutat és “intel·ligent quan sap ser visionària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona