Política

El PP dona per trencat l’acord per a la renovació del CGPJ després de la renúncia de Marchena

Javier Maroto: “La culpa és del govern per filtrar el contingut de les negociacions i posar el nom de Marchena a la picota deixant-lo en mal lloc”

El PP dona per trencat l’acord amb el PSOE per a la renovació del Consell General del Poder Judicial, segons ha anunciat aquest dimarts a RNE el vicesecretari d’Organització dels populars, Javier Maroto. És la reacció a la renúncia a la candidatura a presidir el CGPJ per part del president de la Sala Segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, que era el nom triat pels populars a canvi de cedir al PSOE la majoria de cadires al CGPJ. Segons Maroto, el PP “dona per trencat l’acord” i suspèn per tant la renovació del CGPJ “fins que la ministra Delgado sigui cessada”. L’acord, segons Maroto, “està trencat” i “la culpa és del govern per filtrar el contingut de les negociacions i posar el nom de Marchena a la picota deixant-lo en mal lloc”.

Maroto ha fet aquestes manifestacions pocs minuts després que Marchena hagi anunciat que no optarà a la presidència del CGPJ. El magistrat ha adoptat la decisió després de veure com s’anunciava la seva designació abans que es coneguessin els noms dels vocals que teòricament l’han d’elegir, i també després que es difongués un missatge de watsapp del portaveu del PP al Senat Ignacio Cosidó, que apuntava que amb la seva designació els populars controlarien “per darrere” la sala del Tribunal Suprem que jutjarà l’1-O.

Segons Maroto, la renúncia és només fruit de la filtració del seu nom. “La decisió del govern de fer púbic el seu nom sense elegir vocals ha fet u mal irreparable”, ha apuntat, perquè “s’ha posat en qüestió la seva imparcialitat i la responsabilitat institucional del PP”. A més, ha afegit el dirigent del PP, “s’ha provat de presentar aquesta renovació com quelcom fosc”, mentre que el PP “ha mantingut una posició de responsabilitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona